Преминете към основното съдържание

Филип Плейн бе обвинен в хомофобия и дискриминация на служителите

Нов скандал с участието на дизайнера

Филип Плейн има противоречива репутация в модната индустрия: името му винаги е свързвано със скандали. И поредният не закъсня. Сега германския дизайнер е обвинен в хомофобия и дискриминация срещу собствените си служители. Дизайнерът е даден на съд от Амро Асолейби, бивш регионален мениджър на Philipp Plein в САЩ. Според бившият служител дизайнерът многократно е отправял пренебрежителни забележки към собствените си гей работници, а някои, включително самия Алсолейби, дори е завършил е уволнил. Освен това, според служителя, Плейн му е отказал здравна застраховка, когато е научил, че е ХИВ позитивен.

„Асолейби беше уволнен заради сексуалната си ориентация и ХИВ-позитивен статус, което е пряко свързано с многобройните оплаквания на ищеца за незаконни кадрови политики и тежки условия на труд във фирмата на ответника“, заяви адвокатът на бившия служител на Philipp Plein.

Това не е първият скандал с участието на дизайнера. Миналата година той трябваше да се извини, че организира шоу със златни хеликоптери и модели в баскетболни униформи само няколко седмици след като баскетболистът Кобе Брайънт и дъщеря му загинаха в самолетна катастрофа. А миналата есен той загуби дело срещу Ферари. Италианският производител на спортни автомобили забрани на дизайнера да използва техните продукти и търговска марка, защото смятат, че асоциацията с името на Плейн вреди на бизнес репутацията на марката. Съдът реши, че известният предприемач и дизайнер трябва да плати неустойка и да премахне всички препратки към Ferrari от уебсайта си и от социалните си мрежи.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser