Преминете към основното съдържание

Филип Плейн загуби дело срещу Ferrari и ще плати 300 000 евро обезщетение

Автомобилният гигант триумфира

Грандиозният съдебен процес между Филип Плейн и Ferrari завърши с победа за автомобилния гигант. Скандалният дизайнер ще трябва да плати 300 хиляди евро обезщетение и да заплати съдебните разноски на компанията. Решението е взето от Миланския съд. То беше публикувано днес в италианския национален вестник Il Corriere della Sera. Производството започна по време на ревюто на мъжката линия Philipp Plein за сезон пролет-лято 2018 г., когато дизайнерът използва няколко автомобила на италианския автомобилен концерн като декор за шоуто. Представители на компанията бяха възмутени и смятаха, че общуването със скандалния дизайнер вреди на репутацията им. Затова те заведоха дело, настоявайки всички изображения на техните автомобили да бъдат премахнати от официалния му уебсайт и дизайнерът да плати обезщтение. Сега претенциите им бяха окончателно удовлетворени.

Според новото съдебно решение Плейн ще плати 300 000 евро обезщетение, ще заплати съдебни разноски в размер на 25 000 евро и ще премахне всички изображения на автомобили Ferrari от своя уебсайт и социални мрежи. Ако откаже да го направи или го направи отново, за всеки такъв инцидент той ще бъде задължен да плати глоба от 10 000 евро.

Още по етикети

Philipp Plein , Ferrari , скандал
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser