Преминете към основното съдържание

Филм по комикс на великия Марк Милър

Може ли Колин Фърт да превърне безделник в джентълмен?

"Kingsman: Тайните служби" иронизира самонадеяната сериозност на шпионския жанр, разказвайки историята на шпионин джентълмен, който взема обикновено дете от работническата класа под крилото си и го обучава в изкуството на шпионажа. В основата е преходът на хлапето между от обикновено улично съществуване към тайнствения свят на приключения с изключително висок залог. „Филмът е смесица от всичко, което съм научил от предишните ми проекти - Две димящи дула, Гепи, и Лейър кейк, които бяха гангстерски филми, кактo и от комикс филмите Шут в г*за и Х-Мен: Първа вълна.“ - отбелязва режисьора и сценарист Матю Вон.

За основа на филма "Kingsman: Тайните служби" служи графичния роман на Марк Милър Secret Service. Авторът се колебае дали действието да се развива в Америка, но Вон настоява да запазят историята в Англия. Милър разбира че, ще трябва да намери британски илюстратор, който са успее да улови фините класови разлики.

И веднага в ума му изниква името на Дейв Гибънс - легендарен илюстратор, известен с работата си върху Watchmen с Алън Мур. Художникът е привлечен най-вече от факта, че действието се развива във Великобритания и героите са истински британци. „Няма нищо по-вълнуващо от неща, които са здраво стъпили в реалността, - обяснява той. - Дори и най-странната фантазия трябва да е основана в реалността, за да остане възможна. Така че, ако ще има хора, летящи наоколо в реактивни раници, катапултиращи седалки и притежават всички прекрасни джаджи, за да се поддържа и подхранва фантазията е наистина важно това да се случва в истинския Южен Лондон, с правдоподобно изглеждащи герои."

Тайните служби се появява върху рафтовете на комикс книжарниците през февруари 2012 г. и проучва две съвместно съществуващи страни на британската култура. Той разказва историята как един джентълмен шпионин обучава племенника си, уличен гамен, да бъде следващия голям таен агент. Вон и Голдман имат силно желание да се направят някои промени в историята на Милър и да насочат Kingsman: Тайните служби в малко по-различна посока. Те написват предисторията на Агенцията, която да не е държавна организация, а джентълменът шпионин вече не е чичо на гаменчето, а бивш колега на баща му, който е загубил живота си да са спаси него.

”Kingsman:Тайните служби“ е с премиерна дата 20 февруари 2015 г.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser