Преминете към основното съдържание

Филм показва как се обличат нюйоркчанките на 65+

„Ню Йорк – мода за напреднали“ е включен в програмата на 22-ият София Филм Фест
© София Филм Фест

Всичко започва през 2008 г., когато фотографът Ари Сет Коен стартира своя моден блог, в който разказва и показва стила и живота на по-възрастните нюйоркчанки. Блогът на Коен веднага привлича вниманието на международното модно общество, а възрастните дами откриват славата и специфичното си културно влияние. Модният блог и книгата на Ари Сет Коен се превръщат в основа и на филма на Лина Плиоплайт „Ню Йорк – мода за напреднали“, който ще можете да гледате в две прожекции – на 22 март от 21 ч. в кино „Люмиер Лидл“ и на 25 март от 19 ч. в пространството за съвременен танц и театър ДНК.

© София Филм Фест

Филмът е документален разказ за седем изключителни нюйоркчанки на възраст между 62 и 95 години, които разчупват стереотипите за красота и остаряване с техния отличаващ се моден стил. Филмът поставя фокус върху някои от любимите модели на Ари, чийто еклектичен личен стил и витален дух ги водят в подхода им към остаряването. Всяка от героините представя уникалния си поглед към житейските препятствия и тяхното преодоляване, доказвайки, че възрастта е просто състояние на ума.

© София Филм Фест, Режисьорката на филма Лина Плиоплайт

„Мода за напреднали“ е и темата на бляскавото Fashion Night Out светско събитие, което ще последва прожекцията на вълнуващата модна градска приказка на 25 март в ДНК. Очакват ви приятни изненади!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser