Преминете към основното съдържание

Филм с Кирстен Дънст за селфи манията е част от изложба на Vimeo

Лентата вдъхновява арт инсталация със снимащи в реално време смартфони. Сред експонатите са и картини, рисувани лично от Джим Кери
Селфи манията в Aspirational, с Кирстен Дънст
Селфи манията в Aspirational, с Кирстен Дънст

Филм да е включен в изложба? Няма грешка – вече и това е възможно. Доказа го високотехнологичната арт изложба The Decade, която трансформира известни онлайн филми във впечатляващи интерактивни преживявания.

„Виновници“ за проекта са популярната платформа за видеосподеляне Vimeo и американският фестивал на изкуствата South by Southwest.


                         БЕТИ БУУП И ОЩЕ СЛАДКИ ВДЪХНОВЕНИЯ В ИЗЛОЖБА


Двете организации си партнират вече 10 години и този март, по повод юбилея на тяхното сътрудничество, представиха на света нестандартната изложба, чието име в превод означава тъкмо „Декадата“. В нея влизат общо 8 инсталации, вдъхновени от най-гледаните видеоклипове на Vimeo за изминалото десетилетие.

Кажете „Зеле“!

Сред изложените в Остин, столицата на щата Тексас, творби бе и инсталацията от държащи смартфони ръце. Нейното заглавие е „Стремеж“, а идеята е базирана върху филма „Aspirational“ от 2014 г. с участието на Кирстен Дънст.

Лентата с актрисата, която към момента очаква дете от колегата си Джеси Племънс, с когото се снима във „Фарго“, цели да покаже вманиачаването на новото поколение по селфитата.

В инсталацията „Стремеж“ при приближаване на някой от посетителите към ръцете с телефоните техните дигитални камери правят снимки на съответния зрител.


                                          КИРСТЕН ДЪНСТ В ГЛАВНА РОЛЯ


Сред другите инсталации, вдъхновени от звездни участия, е и изложбата на актьора Джим Кери с негови авторски картини. Миналата година Vimeo показа 6-минутния документален филм „Джим Кери: Нуждаех се от цвят“, в който комикът разкрива дългогодишната си страст към живописта. Той споделя, че рисува още от дете, а преди 7 години преоткрил четката и боите като емоционален лек.

Jim Carrey: I Needed Color from JC on Vimeo.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser