Преминете към основното съдържание

Финландският премиер Сана Марин предизвика скандал с модни снимки

Читателите са недоволни от дълбокото й деколте

Финландският премиер-министър Сана Марин се появи във финландското списание Trendi. И въпреки че снимката в акаунта на списанието набра почти 30 хиляди харесвания, тя се оказа в центъра на скандал. Много потребители осъдиха жената за нейния стайлинг - на снимката тя позира в сако с дълбоко деколте. Някои споделиха, че за тях подобно облекло просто е неподходящо, но има и читатели, които заявяват, че стайлингът категорично не отговаря на позицията на Марин. За щастие не всички са толкова критични.

В желанието си да подкрепят по някакъв начин Сана финландките организираха флаш моб #imwithsanna. Те започнаха да се снимат в подобна позиция със сака, облечени на голо, поставяйки съответния хаштаг в публикацията. С това те се стремят да докажат, че снимката, дори в „по-фриволно” облекло, по никакъв начин не определя личните и професионални качества на човек.

Мнозина видяха в ситуацията и полова несправедливост: жените повдигнаха въпроса, че в интернет има огромен брой снимки на мъже политици с гол торс, но по някаква причина никой не ги осъжда за това, тъй като мъжката голота не е толкова стигматизирана.

Това не е първият път, когато жена политик предизвиква порой от критики с външния си вид. Например американският конгресмен Александрия Окасио-Кортес беше нападната миналата година от членовете на GOP, защото си позволи да си направи прическа за 250 долара на рождения си ден. В същото време президентът Доналд Тръмп похарчи около 70 хиляди долара за фризьор и процедури за една година, но никой не го обвини за това.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser