Преминете към основното съдържание

Фитнесът на бъдещето: elle.bg вече тренира там

Тествахме една от последните тенденции във фитнес индустрията – тренировка с EMS уред XBody

Максимален резултат в минимален срок: не е ли това, което искаме всички от тренировката си? Открихме го в Atama Wellness Club - електро мускулната стимулация е истинско революционно откритие в сферата на спорта и фитнеса. Иновационната ценност на метода се състои в това, че за тази тренировка ще отделите само 20 минути, а резултатите от нея са между 6 и 8 пъти по-високи от тези, които постигате на обикновена фитнес тренировка. Разбира се, тялото ви много скоро ще ви подари забележителна промяна, която неимоверно ще повиши самочувствието ви.

Какво се случва?

Специалният уред, към който сте свързани по време на тренировка, генерира импулс, който подава към работещите ви мускули, като увеличава потенциала им мигновено между 6 и 8 пъти. До вас винаги има треньор, който контролира процеса на тренировката, като в същото време я прави максимално интересна и ефективна.

EMS уредът стимулира мускулите ви с помощта на микроток: импулсите минават през тялото ви и въздействат на нервните нервните окончания, в резултат на което мускулите започват да се свиват и отпускат. В крайна сметка така те работят много по-дълбоко и интензивно. По време на тренировка се стимулират едновременно всички мускулни групи, ето защо ефектът е в пъти по-голям в сравнение с обикновена тренировка във фитнес зала.

Преди да започнете тренировка, ще ви запознаят с особеностите на работата с уреда. Списъкът с бонусите впечатлява: стягане, нарастване и укрепването на мускулите, без натоварване на ставите, увеличаване на силата и издръжливостта, редуциране на процента на мазнините в тялото, корекция на проблемните области и подобряване на общия тонус. Държим да споделим, че последното е доста по-чувствително в сравнение с обикновена тренировка. Кондицията след тренировката с EMS уреда XBody е много осезаема и като че ли се чувствате в приповдигнато настроение за по-дълго време. Количеството на освободения адреналин като че ли е в пъти повече от това след обикновена тренировка. Тренировките с EMS е добре да се ограничават единствено по време на бременност, в критичните дни в месеца и ако имате сериозна болест.

Какво да очаквате?

В залата ще ви дадат специално тренировъчно бельо, върху което се облича костюмът за тренировка. С него приличате на Лара Крофт, а бонусът е, че и изглеждате почти като тази секси екшън героиня. Треньорът ви подготвя костюма, като напръсква с вода вътрешната част на всички него ви съставни части, за да увеличи проводимостта на импулсите. След това ви помага да се облечете, като стяга всички колани, които прикрепят проводниците и ви "включва" към главния кабел. Той води към самия уред. Така започва тренировката.

По време на първата тренировка треньорът оценява вашето общо състояние: процента на мазнини и мускулна маса, замерва обема на тялото и нивото на съдържание на вода в организма ви. Това е нужно, за да се ориентира професионалистът по-лесно какво натоварване да ви подава и за да оцени адекватно в каква форма сте.

В костюма може да изпълнявате обичайните упражнения за всички мускулни групи, които правите всеки път по време на вашата тренировка. Персоналният треньор съставя индивидуална програма, съобразена с вашите цели и желания. По времето, когато изпълнявате упражненията, върху мускулите ви въздействат кратки електрически импулси, които ги карат да се съкращават и да работят интензивно. Усещането е малко необичайно, но всъщност е много приятно да усещате остро всеки свой мускул. Интензивността и продължителността на импулса, въздействащ на различните групи мускули, се контролира от пулта. Така например може да се увеличи напрежението в мускулите на краката и бедрата и да отслабне напрежението върху корема и ръцете. Или обратно. Всеки електрод може да се регулира отделно.

Лично на мен най-много ми допаднаха статичните упражнения, при които импулсът продължава около 5-6 секунди, а за да му противодействам, трябва максимално да напрягам мускулите на тялото. Незабравимо усещане!

Тренировката завършва с режим „масаж“, по време на който по цялото тяло се подава деликатен импулс. Най-добре е през това време да лежите на пода със затворени очи. И, да, на следващия ден ще усетите колко интензивно сте работили. Ще го усетите с цялото си тяло.

Тренировката се провежда в специално помещение в Atama Wellness Club, където може да се доверите на висококвалифицираните професионалисти, преминали през специално обучение и сертифицирани за работа с EMS уреда XBody. Лично аз тренирах при отлично подготвен треньор, който се постара да ме вдъхнови с изобретателността си за упражнения и ме стимулира да тренирам с всички сили, за което съм безкрайно благодарна.

Подробности за тренировката с EMS уреда XBody може да получите на club.atama.bg. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser