Преминете към основното съдържание

Fjällräven представи лимитираната колекция Kånken Art за 2022 година

Шведската дизайнерка Текла Севелин влиза в семейството на емблематичната раница с нейното виждане за връзката „човек-природа“.

Експертът в аутдор екипировката Fjällräven представи за четвърта поредна година специалната си колекция раници и аксесоари Kånken Art. През 2022 г. авторската интерпретация на емблематичните модели от линията Kånken минава под надслов „Свободен хоризонт“. Необикновеният дизайн е дело на фотографът и дизайнер Текла Евелина Севелин, родом от Швеция. Севелин е използвала като отправна точка за своето творческо приключение цветовете и тяхното значение и изобразяване в природата. Колекцията е налична в България. Любителите на Kånken може да се сдобият с моделите на сайта на марката (www.fjallraven-shop.bg) или да посетят магазина на Fjällräven, намиращ се в The Mall, етаж 0, за да получат първи шанса да се докоснат до тазгодишната лимитирана колекция.

Поглед към пейзажа

От Fjällräven се свързват със Севелин първоначално заради нейната работа с цветовете и интерпретирането им във фотографията. Но дизайнерката открива в шведската компания приятел, споделящ същите интереси и разбирания по отношение на природата. Определяща се като активен любител на откритите пространства, Текла посочва именно тях като място за отдих, размисъл, но и вдъхновение. Картините, нарисувани от четката на природата дават началото на творческия процес на Севелин за лимитираната колекция Kånken Art.

„Никой не представя силата на цветовете така както природата. Цветът е в основата на всичко, което правя. Завинаги оставам омагьосана от неговата сила. Никой не представя силата на цветовете така както природата. Затова реших да изследвам цветовете в природата и да видя възможно ли е да репликирам пейзажа върху дизайна на емблематичната раница Kånken.“

Текла открива приликите между линиите на раницата и тези на хоризонта, симетрията при Kånken и природната картина също е налице. Текла се спира на идеята за т.нар. colorblocking и използва хоризонта като модел, който успешно й позира по време на целия творчески процес. Небето среща морето, поляните с макове се сливат с розовеещия залез, напоените с вода поляни срещат вечнозелените гори. Севелин е възпроизвела тези картини и ги е запечатала трайно върху правоъгълната Kånken раница.

Проектът е узрявал в продължение на месеци усърдна колаборация между дизайнерката и Fjällräven, като в процеса Текла се е запознала по-отблизо със шведската компания, нейното наследство, философия и амбиции, но е и усвоила практически умения в сферата на разработването на продукти, производствени срокове и процеси на оцветяване за специфични материи.

Мисията на Kånken Art

В основата на създаването на лимитираната колекция Fjällräven поставя желанието да подтикне хората да изпитат радостта от прекараното време навън. По този начин те ще осъзнаят важността от това природата да бъде пазена и защитавана. Процент от продажбата на моделите раници и аксесоари от линията Kånken Art отива за инициативата Arctic Fox, основана от самата Fjällräven. Основната й цел е да подпомогне разнообразни организации и проекти в тяхното начинание да опазят флората и фауната на Земята в добро състояние.

Севелин също се надява колекцията Kånken Art 2022 да подтикне хората да излезнат сред природата, да открият всичките й цветове и да се завърнат заредени и вдъхновени за нови приключения.

Още по етикети

Fjällräven , Kånken , раници
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser