Преминете към основното съдържание

Flam(e)boyant: Новото зимно дизайнерско събитие на ИВАН АСЕН 22

Ще стартира на 2-ри декември и ще продължи до 22-ри

© Палто и сива рокля: Криси Любенова

Този път, Коледната тема на ИВАН АСЕН 22 напуска студа, снега и заледените пътеки, за да се насочи към топлината, светлината и искрящата страст на противоположния им елемент: ОГЪНЯ! Символиката на пламъка, обхващаща всички аспекти: от уюта и меката топлина на камината, през разпалените и разгорещени страсти, до тлеещия огън и изпепелените полета...

© Блуза с вълни: Полина Сотирова

Различните състояния на горящи и разтапящи се повърхности, на тлеещи и угаснали въглени и пепел, на опърлени ръбове, миризмата на горящо дърво, греяно вино, карамелизирана разтапяща се захар – куп вдъхновения за разработка на тактилни структури, за работа с греещи и тлеещи цветове, със светлини и сенки, за създаване на раздвижени, трансформиращи се меки или остри форми, избуяващи силуети, ярко и запомнящо се присъствие.

Дизайнерските разработки ще включват вдъхновени от пламъци, задвижени елементи и форми, като ресни, волани и плисета. Ще видим богати наслоявания на текстурирани и различни по плътност повърхности и плетива в огнени цветове. Пепел и разтопени повърхности пък ще бъдат преведени в набори, вълнообразни форми и обеми. Опърлени, обгорени ръбове ще служат за вдъхновение за третиране на материи.

Връхните дрехи ще са с изчистени слоеве, принт с триизмерен ефект, ватирани обеми, свръхизмерни функционални елементи, скулптурни ръкави.

В събитието участват дизайнерите и лейбълите Prototype 23, Диляна Иванова, Георги Флоров, nelmit, Off Limits, Милена Начева, Славина Петрова, Юлияна Янъкова, Радостина Клинкова, Полина Сотирова, Анелия Антова, Диляна Чолакова, Динка Касабова, Стиляна Джонгова, Илка Пейчева, YOD by Яна Дворецка, Инна Габровска, Евгени Петков и Йордан Михалев. Авторски аксесоари ще представят Гергана Труканова, Калина Чанкова, Весела Мигарова, Five Seasons и KENNA Jewelry.

Като „Нови имена” в настоящото издание ще се включат студентите от 3 курс от НБУ Милица Миланова, Ели Ненковска, Анита Рачева и Кристина Любенова.

Лице на предвидената авторска фотосесия на Петър Тановски с дизайнерските модели ще е Александра Спасова, с грим от Арина Митева и коса от Станимир Барутчиев-Миро.

Специално оформеният към темата на събитието интериор е на Диляна Иванова, а графичното оформление на рекламните материали поема отново Георги Флоров.

Поради ограничителните мерки, посещенията на изложбата ще се осъществяват с предварителни записвания на ден и час на 0888399506, съобщения във фейсбук и на мейла nelmit@yahoo.de.

Дизайнерското събитие се осъществява с подкрепата на Национален фонд "Култура".

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser