Преминете към основното съдържание

Flora очарова пролетта на 2015

Всеки сезон с различна модна емоционалност на марката

Преди да си тръгне от Gucci Фрида Джанини успява да изуми с умението да прави нещата да изглеждат всеки път различни. Да се наслаждаваме винаги на едно и също удоволствие в нова форма е привилегия. За пореден път круизната колекция Пролет 2015 и интерпретациите на иконичния флорален принт ни очароват.

Новата дефиниция на цветята на GUCCI е може би една от най-вълнуващите и мистични интерпретации на принта. Може би защото докосва генезиса на женствеността. Зад създаването на новия графичен израз на емоционалността на италианския моден бранд стои канадския художник Крис Найт. Той споделя, че се е вдъхновил от легендите за древен Рим, когато жените са използвали силата на цветята, за да съблазняват, лекуват и дори и да убиват мъжете в живота си. Новият прочит отдава деликатна почит на мистичността и очарованието на жената.

Цветя от четири сезона са вплетени в рисунките, които откриваме върху дрехи и аксесоари, върху коприна и кожа, в линиите за мъже и за жени. Фрида Джанини преоткрива иконичния принт още през 2005 г., когато той присъства само върху чантите. Началото му откриваме през 1966 г. - тогава Родолфо Гучи поръчва на художника Виторио Акорнеро да създаде рисунка за копрнен шал. Той трябвало да бъде подарен на принцеса Грейс от Монако. Резултатът е божествен – грациозна и колоритна илюстрация на цветя, водни кончета и пеперуди. От тогава до днес флоралният принт на Gucci се превръща в символ на приемственост и съживява емоционалната сила на женствеността.

Грация, лекота, нежност и колорит – флоралният принт на GUCCI cruise 2015 е истинско вдъхновение в зимните дни! 

Gucci Cruise 2015

Галерия

Gucci Cruise 2015

Иконичният флорален принт на италианската модна къща Gucci е интерпретиран по съвършен и изискан начин в дрехите и аксеоарите в круизната колекция на марката за 2015-та.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser