Преминете към основното съдържание

Флоренция: Архитектурното богатство на Италия

Галерия

В галерията ни сме събрали част от архитектурната приказка във Флоренция. Нямаше как да не отбележим „Санта Мария дел Фиоре“ - католическа катедрала, третата по големина в света след „Св. Петър“ в Рим и „Св. Павел“ в Лондон. На това място е имало антична църква, останките от която могат да се видят в подземието на базиликата. Решението за строежа е взето през далечната 1289 г. Построяването й е възложено на Арнолфо ди Камбио, а величественият й купол е дело на архитекта Брунелески.

През Средновековието издигането на сгради върху мостовете е било нещо обичайно, пример за това е мостът „Понте Векио“ над река Арно, който бил оживено търговско средище на различни кожари, рибари и занаятчии. Тесните улички на Флоренция също ни плениха с очарованието и романтизма си. Ако планирате да посетите архитектурната столица на Италия, то не пропускайте и галерия „Уфици“, базиликата „Сан Лоренцо“, „Санта Кроче” и дворецът „Палацо Векио“.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser