Преминете към основното съдържание

Фотогеничност – има ли въобще такова нещо?

НЕ СЪМ ФОТОГЕНИЧНА - на колко кадъра липсвате заради това ваше вярване? Колко снимки никога няма да видят бял свят, защото се убедена, че всичко дадено ви от природата, просто изчезва на пред обектива?

Фотогеничността е субективна оценка на наличието на външни данни, благоприятни за възпроизвеждане на киноекран или снимка.

Но все още има спорове дали това е природа, даденост, или способността да се държите така пред обектива, че да излизате добре? Може ли всяко момиче да бъде фотогенично и да се харесва на снимките? Психолозите стигнаха до заключение, че фотогенността е свързана с вътрешното състояние, самоувереността, върху които всеки от нас може да работи.

Нека да направим бърз тест заедно и да разберем какво трябва да направим, за да излизаме страхотно на смимки.

1. Направете си снимка в полупрофил и анфас.

2. Разгледайте добре снимките си и изберете най-добрия ъгъл за себе си. Обикновено това е 3/4 от едната страна.

3. Разгледайте стари свои снимки и ги анализирайте. Какво точно харесвате в тях? А кое не ви харесва?

Фотографите са на мнение, че липсата на фотогеничност е мит. Просто не сте намерили правилния ракурс и силните си страни. Погледнете звездите – прави ли ви впечатление, че за официални снимки повечето от тях имат отработени пози и държат да бъдат снимани в единия от профилите си – този, който излиза добре на снимки. Въпрос на практика пред огледалото е да намерите своята „запазена” поза за различни ситуации. След като съзрете онова, което ви харесва, снимайте се. Харесва ли ви снимката? Запомнете позата. И тренирайте следващата. А когато отново дойде моментът да се снимате с приятелки, спокойно застанете в една от отработените си пози и излъчвайте самоувереност.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser