Преминете към основното съдържание

Фотограф на National Geographic със спиращи дъха кадри за календара на Lavazza

GOOD TO EARTH: от ледника Рон до горите на Тайланд, плантациите с кафе в Колумбия и Мароканската пустиня през обектива на Ейми Витале
Част от кадрите в новия календар на Lavazza
Част от кадрите в новия календар на Lavazza © Ami Vitale for Lavazza

Традиция е календарите на Lavazza да са с кауза и послание. Изданието за 2019 г. се казва Good To Earth и разказва историята за добрия пример на хора, решени да помогнат за опазването на планетата.

Спиращите дъха кадри са на фотографа от списание National Geographic – Ейми Витале, като за шест от тях са направени арт инсталации в естествената околна среда, дело на екипа на Армандо Теста.

Шестте природни арт инсталации са създадени от художници, използващи само техники, които нямат негативно въздействие върху ландшафта и екосистемата. Те са вдъхновени от шест проекта в шест страни, идентифицирани от Lavazza в партньорство с Програмата на ООН за околната среда на четири континента: от Колумбия до Швейцария и от Кения до Тайланд през Белгия и Мароко. Всичко е заснето и запечатано по един вдъхновяващ и неповторим начин!

Колкото повече документирам хората и техните проблеми, осъзнавам, че отразявам природата и колкото повече документирам природата, осъзнавам, че фотографирам живота на хората“, казва Ейми Витале, която е шесткратна носителка на World Press Photos и известна в целия свят със способността си да описва и предава изненадващата красота на природата.

Продължете мисията Good To Earth: може да споделяте своите истории, като публикувате снимки в Instagram с хаштаг #goodtoearth до 31 януари 2019 г.

Още по етикети

календар , Lavazza , 2019
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser