Преминете към основното съдържание

Фотографът на Ариана Гранде и Ким Кардашян е обвинен в сексуален тормоз

Маркъс Хайд е принуждавал моделите да се снимат голи

© wwd

Няколко модели обвиниха фотографа Маркъс Хайд, известен с работата си с Ариана Гранде, Кендъл Дженер, Кание Уест и Ким Кардашян, в непристойно поведение и сексуален тормоз по време на снимки. Според жертвите, той ги е докосвал "там долу" и често ги принуждавал да се събличат изцяло голи.

Вълна от обвинения срещу Хайд се надигна, когато моделът Саная Неш публикува в своя Инстаграм скриншот на кореспонденцията ѝ с фотографа, в която тя го пита за фотосесия, а Маркъс отговаря, че при него тя струва 2000 долара, освен, ако Саная не му изпрати свои голи снимки.

Този разговор бе репостнат и в профила на моралния компас на модната индустрия - Diet Prada. След Неш много жени споделиха своя опит със същия фотограф.


View this post on Instagram
A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada) on

Ким Кардашян отбеляза, че е шокирана от обвиненията срещу Маркъс Хайд.

„Прочетох всички послания и истории за неподходящото и непростимо поведение на един от фотографите, с които съм работила преди”, написа тя в Stories в Инстаграм. "Моят собствен опит в работата с него е бил изцяло професионален и бях дълбоко шокирана, натъжена и разочарована, когато научих, че други жени са били изправени пред нещо съвсем различно."

Самият Маркъс Хайд закри профила си в Инстраграм и все още не е коментирал обвиненията срещу него.

Няколко часа по-късно Diet Prada публикува историите за друг популярен фотограф, който редовно снима известни модели от ранга на ангелите на Victoria's Secret - Тимур Емер. Редица жени го обвиняват в сексуален тормоз и изнасилване. В момента профилът на Тимур също е неактивен.


View this post on Instagram
A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada) on

Преди време подобни обвинения изкочиха и срещу Патрик Демаршелие - един от най-известните фотографи в индустрията, който в продължение на десетилетия сътрудничи с Vogue, Harper's Bazaar и Elle. Можете да прочетете повече тук.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser