Преминете към основното съдържание

Frankie Morello достойно закри седмицата на мъжката мода в Милано

Креативен директор на смесената колекция мъже/жени е Nicholas Poggioli
© Теди Славчева

Тематична насоченост и вдъхновение за дизайнера този сезон е процесът на духовна еволюция, която отвежда към нови измерения и мистични реалности. Такава беше и колекцията - запомняща се, мистична и контрастна с разнообразие от стил и дизайн и комбинация между модернизъм и класика.

Ревюто започна с по-провокативни модели, изразяващи хаоса на модерния свят и нарастващия култ към технологиите и материализма.  Слeд това бяха представени по-класически дизайни, които изобразяват възстановена връзката на човека с природата и духовното – символично изкачване на връх Еверест. В колекцията бяха включени и модели изразяващи увереност и вътрешна сила на тези, които са осъзнали себе си физически и духовно, нещо което може да се постигне най-добре в руините на Тибет.

В колекцията са  включени разнообразни материи, сред които особено място заема  кожата, силно присъствие имат и капси и бродерии, с които бяха изписани тибетски  символи и орнаменти навяващи аристократизъм.

В галерията може да разгледате пълната колекция на италианската марка за сезона есен-зима 2018/2019:

Frankie Morello есен-зима 2018/2019

Галерия

Frankie Morello есен-зима 2018/2019

Снимки: Теди Славчева

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser