Преминете към основното съдържание

ФРЕНСКИ ШИК: Пренасяме се в Париж с най-стилните барети от подиума

Галерия

Едва ли има някой, който да не свързва баретата именно със стила на елегантните момичета от Париж. А и нека всички от вас, които са посещавали романтичната столица, си признаят, че за пътуването си до там са взели поне една такава шапка. В момента нямате късмета да сме там, но нищо не ни пречи да създадем няколко стайлинг визии с емблематичната шапка и да се пренесем макар и мислено в града на любовта. Може би вече се досещате, но точно баретите са супер актуални в момента. Много марки ги включиха в есенните си колекции, сред които: Gucci, Kenzo, Aksu и Gaultier.

Смята се, че баретата се появява за първи път в Югозападна Франция и по-точно в Беарн, където тази плоска шапка от вълна и без ръбове била носена от овчарите, за да се защитават от студ и дъжд, а днес се е превърнала в перфектното допълнение към любимото ни палто.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser