Преминете към основното съдържание

Фреш от диня и джиндър: защо да го направите?

Защото този фреш лесно може да се превърне в нещо друго: вижте в какво

© iStock

Няма по-свеж момент в деня от приготвянето на фреш – сутрин, обед или вечер... Избрахме да ви предложим фреш, който лесно може да се превърне в екзотично алкохолно питие – само трябва да изберете дали да долеете газирана вода или водка, джин, текила...

Съставки

10 големи парчета диня, почистена от семките; 3 чаши студена вода, 1/3 чаша пресен сок от лайм; четвърт чаша захар; 2 супени лъжици сок от пресен джинджифил; лед, кори от лимон.

За да извлечете максимално количество сок от джинджифил, настържете едно парче и увийте в тензух настърганото, след което усучете тензуха и изстискайте сока.

Приготвяне

Смесете в блендер 2.5 чаши диня на парчета и 3-4 чаши студена вода и пасирайте, докато се получи гладка смес. Изсипете я в голяма кана. Повторете същото и с останалото количество диня и вода. Добавете в каната лимоновия сок, захарта и сока от джинджифил и разбъркайте добре. По желание може да добавите още захар. Охладете в хладилник за около 3 часа.

Разбира се, водата може да замените или да разредите с алкохол по избор. Преди сервиране, добавете кубчета лед. Гарнирайте всяка чаша с лимон и мента.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser