Преминете към основното съдържание

Габриела Хърст посвети колекцията си на популяризирането на термоядрения синтез

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

Този сезон Габриела Хърст посвети колекцията си на популяризирането на термоядрения синтез: „Това е основно енергията на звездите и вселената“, каза тя по време на предварителен преглед, съпроводен от представители на ITER, както и на Commonwealth Fusion Systems и Helion – компании, които работят върху овладяването на този доброкачествен източник на енергия чрез гигантски кръгли устройства, известни като токамаци. В момента те не могат да се използват в модата, но, както каза Хърст, „В крайна сметка и това ще стане, защото имаме нужда от енергия, за да правим дрехи. Представете си, че каквато и да е въглищна централа сега, в бъдеще ще бъде термоядрена централа. Бъдещето е близо.“

Парти в електроцентралата на Chloé, всички са поканени! Дизайнерката подреди седалките на шоуто си – организирано във френския Pavilion Vendôme – така че да имитират кръглата форма на токамака, прибави и обръчи, висящи от тавана, както и лазерни светлини. Това усещане се пренесе и в колекция, която послужи като интерпретация на термоядрения синтез, включваща извивки и изрязани елементи в дрехите, символизиращи извивките на токамака.

„Най-важното нещо, което трябва да знаете е, че това е източник на чиста енергия с много малко отпадъци. Една чаша термоядрено гориво може да захранва къща за приблизително 800 години“, каза Хърст.

Модното ревю започна с плетени рокли с изрезки, създадени от рециклиран кашмир, и блейзъри, изработени от лен - любим материал на Хърст. След тях последваха няколко мрежести модела с перфориран ефект. Формата на токамака беше представена от кръгли петна върху кожа и плетиво. Видяхме и характерните рециклирани пластмасови маратонки на Хърст, повдигнати на платформи.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser