Преминете към основното съдържание

Галерия "Къщата на София" представя изложба на Виктор Леви

Познат от много години като фоторепортер и професионален фотограф, от 9 ноември в галерия „Къщата на София“ той ще покаже и един доскоро крит уклон – да вдъхва живот на емоциите с четка, вместо с обектив.

„Разбираш ли, нямаше да съм същият човек, ако не бях полудял. Не, не бих си отрязал ухото, надявам се – Ван Гог е велик. Признавам, в картините си крада откъдето мога – особено когато става въпрос за цветови комбинации. Не се смущавам или срамувам от факта, че съм луд, както е описано в дебелите книги, напротив – превръщам го в предимство, превръщам го в талант, превръщам го в успех.“

Така звучи един скандален художник в България, самоук талант, който е извлякъл от лошото най-хубавото – изкуството да ваеш образи и емоции на платно – Виктор Леви. Лошото за повечето хора е да изгубят здравия си разум. Но за Виктор загубата се превръща в печалба – на нови чувства и възприятия. Познат от много години като фоторепортер и професионален фотограф, от 9 ноември в галерия „Къщата на София“ той ще покаже и един доскоро крит уклон – да вдъхва живот на емоциите с четка, вместо с обектив. И ще покаже, че когато осъзнаеш, че оковите на въображението ти падат било от лошо, било от хубаво, пред теб е целият свят. Ще ви покаже „Чесралетът на един луд“.

Виктор Леви е роден на 7 декември 1974 г. в София. Учил е в езикова гимназия, а в последствие дори има амбициите да следва архитектура. Покрай това усъвършенства рисуването. Заминава за САЩ, където съчетава работата си с изучаване на фотография. Не забравя и рисуването. Избира да живее в България, където 15 години работи като фоторепортер. Рисуването обаче си остава голямата му любов.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser