Преминете към основното съдържание

Галерия SPAZIO представя ПОЕЗИЯ В ЦВЯТ

В средата на 2021 година двама автори – художникът Константин Стойнов и поетесата Димитрина Иванова, обединяват изразните средства на литературата с тези на изобразителното изкуство, за да пресъздадат 21 лични момента от годината, в която ритъмът на живот продължава да се определя от Covid-19.

21 лични момента, които срещат миналото, настоящето и бъдещето тук и сега, в средата на годината, за да се превърнат в една по-различна експозиция от живопис и поезия. Защото миналото винаги оставя белези, за да насити настоящето със смисъл и да му даде смелост за поглед в бъдещето. Във времена на социални катаклизми и личностни трансформации, те изваждат на показ своята чувственост – едно интимно разголване, пресъздадено чрез думи, абстрактни форми и цветове.


Димитрина Иванова


Константин Стойнов и Димитрина Иванова са дългогодишни колеги от различни модни издания, но сега пътищата им се пресичат, за да създадат тази „поезия в цвят“, с която да събудят у хората онези чувства и емоции, които често крият дълбоко в себе си. Въздействие, което се случва на ментално ниво, за да провокира съзнанието отвъд реалната среда на случващото се около нас. И докато абстрактната живопис на Константин избягва от показването на конкретни обекти, за да пресъздаде едновременно различни моменти на отчаяние и оптимизъм чрез силата на цветовете, то Димитрина се разполага удобно на бялото платно между думите, с които иска да напомни на хората, че със сърце се обича най-истински и че любовта понякога е точно до нас, стига да имаме смелостта да я видим.

© Virginia Y

Константин Стойнов


Обединени в едно – абстрактната живопис и поезията, се движат по ръба на човешките възприятия, провокират въображението и изграждат един напълно нов свят от въображаеми картини. И всеки, който се докосне до тях, ще намери нещо от себе си, разпознавайки своята лична история, облечена в цвят и думи.


Изложбата можете да видите в галерия SPAZIO от 17 юни до 1 юли

София, ул. „Цар Самуил“ 47

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser