Преминете към основното съдържание

Гарет Пю обяснява какво е това "лукс" и къде да го търсим

Тъмният принц на модата също така споделя какво прави един човек щастлив
© Gareth Pugh

В лондонския търговски център Selfridges се завърши седмицата на The Anatomy of Luxury, посветена на марката Gareth Pugh.

По този повод дизайнерът на марката Гарет Пю разказа в интервю за списание Dazed какво разбира той под "лукс" и дали "луксът" може да направи един човек щастлив.

"Моята идея за лукс непрекъснато се променя. Благодарение на това модната индустрия работи, благодарение на желанието да притежавате това, което нямате, да станете това, което не сте. Мисля, че трябва да придобиете опит, да достигнете определена възраст, да сте сигурни, че сте доволни от вас самите... Имах късмет да порасна сред невероятни приятели, без влиянието на Инстаграм. Трудно мога да разбера младото поколение, което сега непрекъснато е заобиколено от визуален шум. Моето потребление в модната индустрия пред младежките ми години бе ограничено до специалния брой на Hello!", каза Гарет Пю.

© Gareth Pugh

Според дизайнера в лукса е много важна емоционалната страна, доминира от материалната страна.

"Ако някога отида в Selfridges в "буржоазно "настроение, ще купя една свещ на Diptyque. Понякога е страхотно да можеш да отидеш и да го направиш. Но емоциите, които получавам от свещта, а не самата свещ като предмет, са важни за мен - не е въпрос на цена, а на преживяване".

ОЩЕ: 


МРЕЖЕСТАТА ТОРБА НА БАБА НЕ СТАВА, ДРУГО СИ Е ДА ПЛАТИШ 450 ЕВРО ЗА НОВА


messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser