Преминете към основното съдържание

Генералният мениджър на Motorola: "Аз съм представител на поколението, което играеше пред блока"

Някъде между конферентните разговори с Америка, Англия и Китай, Владислав Иванов, който заема позицията генерален мениджър на Motorola за Югоизточна Европа, отделя 30 минути за ELLE България

В колко звъни алармата Ви за събуждане?

Алармата ми звъни в много голям диапазон, в зависимост от деня, в който се намираме. Нямам възможност да поддържам установен режим, защото често се налага да общувам с колегите от централата ни в Чикаго по американско време. Нерядко ставам и в 3, и в 4 часа през нощта, когато трябва да гоня полет. Един от най-неприятните слотове е този до Варшава, за която самолетът излита по разписание в 4:55 часа сутринта. Но нека не звуча като някой мъченик. Когато си заобиколен от колеги, осъществили някои от най-значимите технологични революции, нямаш никакво право да се оплакваш или оправдаваш. Напротив, лично мен това ме зарежда и амбицира за още по-високи цели и резултати. Достатъчни са ми няколко часа сън на денонощие, за да съм продуктивен, а останалото си го наваксвам през уикенда.

Какви са интересите Ви извън работна среда?

Изключително много ме зареждат две неща: самостоятелни разходки в планината и общуването с интелигентни и интересни личности, от които с удоволствие научавам нови неща. Такива по-често се оказват моите колеги - мениджъри на други региони, инженери и разработчици, креативни директори - именно това са хората, които днес градят технологиите, които светът ще види след 2020 година, че дори и след това. Малко неща са по-интересни от общуването с хора от бъдещето.

Дигиталната генерация на 21 век Вашата генерация ли е?

Определено не. Аз съм един от най-върлите противници на дигитализацията, колкото и странно да ви звучи. Например вкъщи нямам телезизор. Представител съм на поколението, в което като деца си играехме пред блока и нямаше сила, която да ни прибере. Щастлив съм, че преди време Motorola организира глобално проучване, наречено “phone-life balance”, с което доказа, че масово младото поколение предпочита да общува чрез мобилните устройства, отколкото лице в лице, че хората истински се паникьосват, ако си забравят телефона вкъщи, а някои от децата дори наричат смартфоните “най-добрите си приятели”. Ние заехме отговорна позиция и показахме на света, че проблем има. И за разлика от други компании, които просто информират със статистики, ние предложихме конкретни решения - включително и приложение, което да следи за прекомерно използване на смартфона, разработено от Motorola съвместно с някои от най-престижните университети в света. Сред другите инструменти, които предлагаме на потребителите, за да подобрят своя баланс между личен и технологичен живот, е модуларната система. Модулите, като проекторът, позволяват споделено гледане на клипове, филми, игри, предавания, телевизия. Така, вместо да се взират в екраните си, тийнейджърите могат заедно да гледат, онова което ги вълнува на 70-инчов екран, в който проекторът на moto z превръща всяка плоска повърхност, или да прикрепят JBL колонката и да слушат заедно музика.

Колко често използвате своя смартфон? 

Използвам непрекъснато смартфона си - Motorola moto z2 force, защото, макар да е клиширано, ми го налага работата. Избрал съм този модел, защото когато прекарваш целия си ден с едно устройство, то задължително трябва да отговаря на твоя стил и индивидуалност. Moto z2 force ме спечели не само с нечупливия си дисплей, но и със своето излъчване - метален и стилен, той е истинският бизнес телефон. А възможността да прилагам към него допълнителни модули като проектора за презентации само доказва правотата на избора ми. Никой друг телефон на пазара не може да предложи това на един бизнес потребител.

Какво прави Вашата джаджа по-добра от другите на пазара?

Статистиката показва, че повечето производителите рекламират предимно най-високия си клас продукти, но едва 5% от потребителите могат да си ги позволят. Например - ако читателките на ELLE искат да имат красив, стилен и впечатляващ телефон, който да притежава камера с добро качество и множество креативни функци - нека разгледат чисто новия motorola one. Той се отличава със своето тренди излъчване и функции на камерата като spot color (акцентираме на един цвят в кадъра, а всичко друго остава черно-бяло) или творческите гифчета, които са хит в Instagram - когато само един обект се движи, а всички останало замръзва, както и любимите на всички дами портретни режими - както на основната, така и на селфи камерата. Всички тези екстри или всичко, за което една дама може да мечтае да притежава смартфонът ѝ, идва вградено в motorola one на цена под 500 лв. Така за средствата, които ще спестят читателките ви, спокойно ще могат да си купят още поне 3 чифта страхотни обувки. Това е и причината ние да предприемем съвсем друг подход и да се фокусираме върху задачата да дадем най-доброто на потребителите за бюджета, който те са си предвидили. Останалите производители предпочитат да заложат на високите цени или на компромисите - страхотна камера за сметка на непривлекателния дизайн или на страхотния процесор за сметка на пластмасовия корпус и т.н. Ние се стремим да даваме безкомпромисен пакет, за да не се налага да се правят отстъпки от някоя от ключовите характеристики. Така нашите модели се отличават с добра камера, красив дизайн, задоволителна производителност и невероятна цена. И това е, което отличава не е една, а всичките ни джаджи.

Какви приложения за улесняване на ежедневието използвате?

Както признах, не съм от дигиталните хора и използвам предимно приложения, които улесняват комуникацията ми с колегите - познатите видове месинджъри. Също така, напоследък се улавям, че често ползвам moto voice - асистентът за гласови команди на Motorola. Много полезни са ми и приложенията на авиокомпаниите.

Предизвикваме Ви да споделите с нас, последното съобщение, което сте получили на своя телефон.

 

Кадър от есенната фотосесия на motorola moto g6 plus и веднага ви го показвам.

 

 

 

 

 

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser