Преминете към основното съдържание

ГЕОМЕТРИЧНИТЕ ПРИНТОВЕ НА ЛЯТОТО: Издължете фигурата с райе

Вертикалните линии намаляват визуално обиколката и добавят няколко сантиметра към ръста
Agnes B, Elie Saab, Moschino
Agnes B, Elie Saab, Moschino © ImaxTree

Игривите линии на райето чертаят скоростни модни отсечки, които преминават както през роклите, панталоните и банските, така и през аксесоарите, добавящи финален щрих. Това е най-лесният начин да моделирате визуално фигурата. В сезонът, в който всеки иска да е в перфектна физическа форма, но все още не смята, че я е достигнал заложете на модели с вертикално райе и ГОТОВО!

Ако погледнем в историята на този принт откриваме, че дълго време той се е свързвал с непристойни професии или места. Райето е било в гардероба на жени с леко поведение, палачи и затворници. Реабилитира го кралица Виктория, а по-късно става изразно средство на голямата революционерка в модата Габриел Шанел.

Днес този принт е сред любимите на много дизайнер. Откриваме го в колекциите на Loewe, Elie Saab, Oscar de la Renta, Moschino... За лятото модните линии са обагрени в свежи, ярки цветове, въпреки че не липсва и синьо-бялата моряшка класика, както и модели в черно и бяло.

Вижте в галерията някои от най-страхотните модели за сезона и заложете смело на цвета.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser