Преминете към основното съдържание

Георги Симеонов: "Дилър на любов"

Известен още като JJ, той нашумя преди години като част от групата "032", а днес може да се похвали със соло кариера и нов сингъл, за които разказва пред elle.bg

Ти си бил част от малкото български момчешки групи „032“. Това е голям старт, но какво се случи след като пътищата на всички ви се разделиха?

Оттогава се случиха много неща. Все пак ние се разделихме преди повече от 5 години. Аз единствен останах в България. Започнах да композирам. Това е нещо невероятно, което никога не съм си представял, че ще ми се случи! Композирал съм песни и за други артисти като Цветелина Янева, Кристо, Жана Бергендорф, Сантра, както и песента 'Оле-але', посветена на 20 години от големия успех на футболния ни отбор в САЩ, изпълнена от Мария Илиева, Орлин Павлов и Поли Генова. Освен това основното нещо, с което се занимавам и до днес, е професията ми на вокален педагог.

Защо JJ?

JJ дойде от Жоро. Когато мислех как да се представям в соловата си кариера, Георги Симеонов ми звучеше по-скоро като име на адвокат, отколкото като артистичен псевдоним. И затова реших, че JJ е по-сценично.
 

Всички радиа и телевизии у нас буквално гърмят с твоя първи самостоятелен сингъл „Дилър на любов“. Ще ни бъде интересно да разкажеш малко повече за него.

Радвам се, че медиите обръщат внимание на 'Дилър на любов'. Това е проект, който подготвям от 4 месеца. Аранжимента направи Jay Cee #BGMUSIC, а слушайки го, аз написах мелодията. Невероятната Анастасия Мавродиева написа уникален текст. И така по супер комерсиален начин отново възпявам любовта и изключителното чувство да бъдеш влюбен. Лентата е режисирана от Николай Нанков, който за пореден път направи супер яко видео! Заедно с Радослав Гочев заснехме уникалните кадри. Във видеото си партнирам с Грациела Ковачева и Dodge Challenger. Снимахме около 17 часа при почти нулеви температурни стойности на въздуха. Беше ужас! Построихме две студийни площадки в Мега Мол София, а кадрите със супер спортния, лимитирана серия автомобил направихме по улиците на нощна София. 


Какво ново да очакваме от теб? Албум?

Много искам да издам албум! За съжаление живеем във време, в което всеки пуска само сингли с моментен успех и артист-изпълнителите, които издават албуми са все по-малко! Надявам се да го завърша през 2017 година. Половината песни вече съм направил, остават ми още толкова.


Музиката ли е твоят живот или има нещо друго, което е заело твоето сърце?

Смело мога да кажа, че това е движещата сила в живота ми! Ако имам деца, най-вероятно те ще бъдат другата двигателна сила за мен. Вярвам в истинската любов и нямам търпение да я срещна! 

Трудно ли е в България да се създава музика и не ти ли се е искало да се развиваш извън пределите на родината си?

Да създаваш музика не е никак трудно, още повече когато си творец. Трудно е да продаваш и да разпространяваш музика. Прекалено много са изискванията вече, които няма как да бъдат пропуснати, особено когато искаш творчеството ти да е успешно. Винаги съм искал да творя и извън България и съм сигурен, че и това ще се случи някой ден.

Освен, че композираш и пееш, ни разказа, че и преподаваш, а някои от учениците ти стигат до финала на “България търси талант”, “Гласът на България”, “Големите надежди” и “Х фактор”. Тези успехи със сигурност ти носят голяма радост и повод за гордост, но можеш ли да направиш от всеки певец?

Много съм горд, когато виждам развитието на моите ученици! Когато започвах, бях на 23 години и не вярвах, че ще имам търпението да бъда преподавател! Благодарен съм на Радиана, че ми показа тази нова част от музикалното развитие, а именно вокалната техника и майсторство. Природните таланти са малко, но ги има. С много старание и репетиции децата постигат големи успехи.

Композирал си за имена като Кристо, Жана Бергендорф, Сантра, Хилда Казасян и Цветелина Янева. Какво е да работиш с толкова големи звезди от различни жанрове и това значи ли, че не разделяш музиката на стилове? 

Разбира се, че разграничавам стиловете в музиката. Всеки един има своите характерни линии, които не могат просто ей така да се подминават или обезличават. За мен винаги е предизвикателсто когато трябва да работя по нови, различни проекти. И това да съм полезен и ефективен за всеки носи щастието ми да бъда вокален педагог. Вокален продуцент съм на албумите 'Jazz&Me' на Хилда Казасян и 'Мога Пак' на Цветелина Янева. Това са последните им издадени албуми.

Подвластен ли си на модните течения или обичаш да имаш свой собствен стил, който да налагаш?

Много обичам модата. Има толкова свобода и енергия в нея. Това непрекъснато преплитане на футуристично, съвременно, вдъхновено от отминалите модни течения много ми харесва. Също като в музиката. Следя световните ревюта всеки сезон, харесвам разнообразни дрехи, но винаги гледам да обличам това, което ми стои най-добре - по-класически дрехи с изчистени линии. На сцена понякога си позволявам по-артистични дрехи, но в живота определено имам класически вид.

Идват едни от най-прекрасните празници в годината. Как и къде ще ги посрещнеш? 

Обичам Коледа и нямам търпение да се прибера вкъщи при семейството ми в Пловдив! Надявам се да съм слушал достатъчно и Дядо Коледа да ми донесе любим подарък, ако не, ще му пиша за другата година. Нова година ще посрещна в Милано. С много приятели, смях и партита.


Любимата ти коледна песен?

Определено 'Oh, holy night'!

 

Вижте и чуйте песента "Дилър на любов" 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser