Преминете към основното съдържание

Георги Тошев разказва историята на АББА

Книгата "Mamma Mia! Филмът АББА. Продължението" на известния журналист подгрява за новата мания по шведската група с премиерата на продължението на знаменития мюзикъл
© Книгомания

Георги Тошев е един от онези разказвачи на истории, които можем да гледаме, слушаме и четем постоянно. Затова с радост ви споделяме, че журналистът има нова книга! "Mamma Mia! Филмът АББА. Продължението" от издателство "Книгомания" е своебразна прелюдия към манията, която предшества (а и сме сигурни, че ще последва) продължението на превърналия се в култов мюзикъл от 2008 г. Mamma Mia. В него някои от най-големите хитове на АББА оживяват с изпълненията на Аманда Сейфрид, Мерил Стрийп, Пиърс Броснан, Стелан Скарсгард и Колин Фърт, както и изненадващата поява на Шер и Анди Гарсия. Филмът ни връща и назад във времето, когато всъщност започва цялата история. В образите на младите герои влизат Лили Джеймс, Джереми Ървин, Джош Дилън и Хю Скинър.


КАКВО НОВО ПО КИНАТА ПРЕЗ ЮЛИ


Но да се върнем на книгата на Георги Тошев. В нея той ни разказва историята на АББА. Кои са тези музиканти, които могат да предизвикат възторг само с една снимка в социалната мрежа и кратък текст към нея? Всеки друг изпълнител, напуснал сцената преди десетилетия, можеше да мине незабелязано, особено днес в ерата на музикалното свръхпредлагане. Но не и групата, продала легално 400 милиона албума и произвела 19 хита, оглавили световните класации в продължение на 10 години. Група, която успя да превърне първите букви на малките си имена в световен бранд. Няма значение дали светът обича или не тяхната музика, но знае кои са АББА.

„Приятна е липсата на помпозност у двамата шведи Бени и Бьорн; те приемат славата си леко и имат способността да се смеят не само на себе си, но и на периода АББА. Но могат също така да бъдат и ревностни защитници на всичко онова, което са постигнали като създатели на хитове, продуценти, изпълнители и музиканти – ето защо да ги чуеш да говорят за тяхната музика, е нещо много специално“, казва музкалният журналист Филип Дод.


ШОУТО НА ABBA ИДВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ


През 1999 г.  АББА отказва 1 милиард долара, за да се събере за нов албум и 100 концерта. Агнета, Бьорн, Бени и Фрида се разделят неофициално в края на 1982 г. Последното им съвместно официално появяване като група е на 11 декември същата година в „Късното шоу“ на  BBC. Дават кратко интервю, шегуват се помежду си и изпълняват два свои хита, следва обща усмивка за пред камерата и край. Не се сбогуват с публиката си. Няма и официално изявление за раздяла. Няколко години АББА подхранва любопитството на феновете, че може би ще се върнат в звукозаписното студио за нов албум. Това не се случва до 2018 г., когато решават да запишат само две песни.


ON REPLAY: САУНДРАКЪТ КЪМ НОВИЯ ФИЛМ "MAMMA MIA! ОТНОВО ЗАЕДНО"


Част от тиража на книгата "Mamma Mia! Филмът АББА. Продължението" се предлага с диск – документалния филм „АББА. Тяхната история“ на Георги Тошев, оператора Румен Василев и режисьора на монтажa Явор Веселинов. Две събития ще последват официалната премиера на книгата, която беше вчера в кино "Одеон" и на която бе излъчен и филмът на журналиста. На 28.07 от 23:30 ч. в клуб "Хасиенда" в Лозенец по време на фестивала „Арт поток“ ще има парти с вечните хитове на АББА, където ще участва и Георги Тошев. Входът е свободен. На 02.08 пък в Морската градина в Бургас на лятната сцена "Охлюва", като част от откриването на четвъртата фотоизложба на композитора Стефан Диомов, посветена на Скандинавието, Георги Тошев ще представи книгата си и документалния филм „АББА. Тяхната история“. Входът също е свободен.

Можете да закупите книгата "Mamma Mia! Филмът АББАПродължението" и онлайн от сайта на издателство "Книгомания".

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser