Преминете към основното съдържание

Giambattista Valli есен-зима 2022/23: ПРОВОКАТИВНА VS КОНСЕРВАТИВНА

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

На стената зад кулисите Джамбатиста Вали беше закачил снимка, заснета от Анри Картие-Бресон през 1968 г., на млада жена пред парижки ресторант, провокативна и сексапилна, облечена в оскъдно облекло, а до нея - по-възрастна жена в класически силует от 40-те години на миналия век, изпращайки й строг поглед на неодобрение. „Това научих от Париж“, каза Вали. „Жените тук имат модерно феминистко отношение. Те са много сложни. Изобщо не им пука за критиците. Те просто искат да бъдат себе си. Това ми харесва във французойките – свободни са и са верни на себе си“, допълни дизайнерът. В крайна сметка щяхме да се отегчим, ако нямаше срещу какво да се бунтуваме.

Подобно на много дизайнери този сезон, Джамбатиста Вали отбеляза, че нещата са поели в малко по-различна посока през последните дни - визирайки войната в Украйна. В желанието си да изрази чувство на надежда и оптимизъм за бъдещите поколения, избра моделите му да дефилират с прически, носещи послание – оформени така че да се получи мокър ефект на косата, символизирайки прераждането. Оригиналният саундтрак на бранда бе заменен с емоционално парче на Макс Рихтер, добавяйки доза мрачно спокойствие.

Разходката на Вали по пътя на революцията завърши с поредица от красиви многослойни рокли от тюл, толкова леки и ефирни в подскачащите си обеми.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser