Преминете към основното съдържание

Giambattista Valli: Красотата определено е най-добрата терапия!

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

Джамбатиста Вали нарече себе си „най-големият французин от всички италианци“, на виртуална среща в Zoom, от своето парижко студио, което по съвпадение се намира в историческата обител на Жан-Батист Люли, дворцов композитор на крал Луи XIV. Счита се за основоположник на френската опера.

Вали е дългогодишен жител на Париж и френският привкус се внедрява в колекциите му от самото начало. За него le style Parisien е състояние на духа или по-скоро „поза“, както той го нарече. В допълнение обясни, че: „Французойките са естествено уверени. Те не се интересуват коя е най-новата тенденция, нито пък задължително я следват, за да бъдат модерни. Те са много независими. Красотата за тях няма нищо общо със съвършенството, по-скоро с известна привлекателност. Понякога просто „обличат“ устните си с червено червило и тръгват. Те нямат комплекси.“.

Усещането за шик и естествена лекота беше това, което Вали искаше да улови в своята курортна колекция, която той нарече En Plein Air. В нея видяхме нежни зелени нюанси, флорални елементи и красиви летни цветове като жълто, розово и бяло.

Вдъхновен от изяществото на френските градини, Вали сподели, че „красотата дава на душата моменти на инстинктивно, пълно щастие. Красотата определено е най-добрата терапия!“.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser