Преминете към основното съдържание

Giambattista Valli пролет-лято 2023: Цветове с мирис, вкус и текстура

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

Вали избра само една дума, за да опише колекцията си – емоция. Той проведе шоуто си в празен универсален магазин до Триумфалната арка – „бяла кутия, която можеш да напълниш с емоции“, метафорично заяви дизайнерът. „Идеята е да споделя емоциите си с моя клиент – не става въпрос само за бизнес“, каза Вали, като допълни, че целта му е да покаже цветове с мирис, вкус и текстура. „Искаш да ги носиш, искаш да ги помиришеш... почти искаш да ги изядеш“, прибави той.

Емоциите му се материализираха във вид, който напомняше за блясъка на римската аристокрация през 60-те години на миналия век. Луксозни и елегантни, в центъра стояха цветовете – земни кафяви нюанси, сладко розово, бяло, жълто и пастелно зелено. Римското настроение се усещаше и в набраните и усукани горнища и рокли, както и в типичните гладиаторски сандали, които ни показа на подиума в Париж.

„Винаги съм харесвал идеята за номадство. Но повече от всякога – и преди всичко в моята страна – е добре да нямаш ограничения. Искам да видя хоризонта и да се вдъхновя и от други култури. Бъдете любопитни, бъдете номади“, призова Вали.

В сезон, наситен с много готически привкус и черно, колекцията на Вали дойде като лъч светлина. Попитан дали не е изкушен да се присъедини към мрачната тенденция, Вали поклати глава и се усмихна: „Не, не, не. Това е лятна колекция. Хелоуин е през зимата!“.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser