Преминете към основното съдържание

#GirlSquad дестинации в Европа: Истанбул

Турският град е раят на шопинга!
© iStock

Да си говорим честно – шопингът ни се получава най-добре, когато сме с добра приятелка под ръка. А Истанбул е мястото, което не само е ужасно близо, но е и сред шопинг столиците на Европа.

Задължителна точка в програмата ви трябва да е „Капалъ чарши“, където можете да откриете буквално всичко – от традиционна храна, през дрехи, та чак до турски килими. Не пропускайте да посетите и Египетския пазар, на който се продават предимно билки и подправки. На бул. „Истиклял“ се намират някои от най-популярните модни бутици, а в малките улички ще откриете антикварни и винтидж съкровища.

Ако пък предпочитате моловете, то Истанбул можете да ви предложи доста. Сред най-интересните е Kanyon, който е най-големият и с най-ефектна архитектура, наподобяваща каньон. Препоръчваме ви още City's Mall в кв. „Нишантъшъ“ и Zorlu Center, който се намира до Първия мост на Босфора.

Бонус: Май няма нужда да ви напомняме, че Истанбул е още и уникална културна и гурме дестинация.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser