Преминете към основното съдържание

Гладът не е на мода, заменете го с умни навици

Показваме ви лято, чиито дарове ще ви помогнат да се чувствате добре и да изглеждате още по-добре. В града, на плажа, навсякъде
© istock

Имаме план и цел, забранили сме си всички „лоши“ храни и напитки, но един ден бам! Кривваме от „правия“ път. Канени сме на парти някъде или пък просто искаме да отпразнуваме собствения си рожден ден като „нормални“ хора. Както се казва, да му отпуснем края, да усетим вкуса на „истинска“ храна. И се сещаме за Оскар Уайлд, който ни е толкова любим! „Единственият начин да устоиш на изкушението, е да му се отдадеш“ са само няколко думи, но точно в този момент те са всичко, от което имаме нужда, за да се почувстваме по-добре.

Хората, които се подлагат на строги диети, често след това качват повече килограми, отколкото са изгубили. Факт е, че повечето диети, които целят отслабване и обещават бързи резултати, не действат дългосрочно. Има обаче няколко трика, които можем да приложим, за да поддържаме добра форма през цялото лято, без да се напрягаме и ограничаваме. Има и храни, които ни помагат в тази благородна мисия.

Моето по-добро „Аз“

Преди да преминем към умните навици, ви предлагаме следното: поставете на вратата на хладилника в дома ви ваша снимка, на която изглеждате по-добре от сега. Това ще ви стимулира и мотивира по пътя ви към мечтаното тяло.

Гладът не е на мода, заменете го с умни навици

  1. Не пазарувайте в супермаркета, когато сте гладни.
  2. Разходете кучето или се вижте с приятели в някой парк, за да обсъдите клюките, вместо да наваксвате по телефона или във Facebook.
  3. Усвоете съзнателното хранене – да седнеш и да ядеш, без да тичаш нанякъде, да шофираш, да гледаш телевизия, да скролваш из социалните мрежи и т.н.
  4. Използвайте малки чинии и чаши – размерът им ще работи вместо вас по отношение на сервираните и консумираните количества храна.
  5. Винаги включвайте протеин в менюто си и особено на закуска – той ви държи сити за по-дълго и контролира апетита и кръвната захар през целия ден.
  6. Нека закуската и обядът ви да са по-големи като количество в сравнение с вечерята.
  7. Поставете си за цел да приемате зеленчуци по 4 пъти на ден.
  8. Не пийте калориите си – ограничете количеството подсладени напитки.
  9. Нека физическият ви глад определя кога и колко да ядете, вместо да се храните по навик, от скука, заради другите или под влияние на емоции.
  10. Движете се всеки ден по начин, който ви прави щастливи. Опитайте 30 минути кардио.

Следва продължение: Яжте любимите си храни и отслабвайте

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser