Преминете към основното съдържание

Главният изпълнителен директор на Victoria’s Secret подаде оставка

След скандал, разрастнал покрай интервю за шоуто на модната марка
© getty

Изпълнителният директор на L Brands Inc., собственик на марката Victoria's Secret, Янг Сингър напусна компанията в резултат на скандал, разгръщащ се около шоуто на бранда.

След шоуто марката беше критикувана за липсата на разнообразие сред моделите - по-специално, нямаше транссексуални хора и модели с различни фигури в кастинга на шоуто.

Едуард Разек, ръководител на маркетинга във Victoria's Secret, в интервю за списание Vogue заяви, че шоуто е "фантазия" и не счита за необходимо да включва различни модели в нея.

Коментарът на Разек беше силно критикуван от потребителите на социалните мрежи и модната общност.


РЕВЮТО SAVAGE X FENTY НА РИАНА СЕ ПРЕВЪРНА В ИСТИНСКИ ПАРАД НА ЖЕНСТВЕНОСТТА


По-късно той изрази официално извинение за думите си, за разлика от Сингър, която сметна, че е необходимо да подаде оставка като главен изпълнителен директор на марката. Сингър все още не е коментирала своето напускане. Тя прекара две години в тази позиция.

По-рано през годината, Риана проведе шоу на своята марка за бельо. За разлика от Victoria’s Secret певицата реши да посвети шоуто Savage x Fenty на бодипозитивизма.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser