Преминете към основното съдържание

Гмуркаме се с главата напред в новата колекция на Moschino

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

Седмицата на модата в Милано продължи със свръхдоза екстравагантност, поднесена на подиума от Джеръми Скот, който и този път ни доказа, че има с какво да ни изненада и да привлече вниманието ни. На фона на лошите новини от света напоследък, може би се нуждаем точно от такава модна вихрушка.

Почти всеки тоалет, с много малки изключения, имаше някакъв надуваем детайл, било то сърцевидна яка или подгъв, или ревери на „разбито сърце“. Защо? Основателят на модната къща направи спасителна жилетка за своята колекция Cruise Me Baby от 1989 г., която приличаше много на жилетките, съхранявани под седалките на самолета „в случай на спешност“, възползвайки се от тази идея, Скот я интерпретира и създаде нещо свое.

„Понякога се чувстваме сякаш се давим“, заяви Скот, по повод лошите новини, препълващи емисиите. По думите му независимо какво се случва, трябва да оставим място и за радостта в живота.

Външният вид на повечето модели беше по-скоро средство за плуване, отколкото стайлинг решение, на което бихме заложили, но това беше целта на дизайнера, да представи своя оптимистичен поглед, с който гледа към пролет-лято 2023. Но ако премахнем поясите и всички надуваеми елементи, пред нас ще се разкрие една наистина елегантна и стилна колекция.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser