Преминете към основното съдържание

Годежните пръстени - общото между Грейс Кели и Уолис Симпсън

Историята на две бижута Cartier
© getty

Две американки. Две модни икони. Независими жени без аристократично потекло, грабнали сърцата на престолонаследници.

Историите им започват еднакво, но за една от тях нещата се развиват не толкова приказно. 

И в двата случая всичко започва с годежен пръстен на Cartier. Уолис Симпсън получава изумруден пръстен като подарък от принца на Уелс, а бъдещата принцеса на Монако, принц Рение подарява платинен пръстен с безцветен диамант.

През 1936-та Едуард VIII предлага брак на Уолис Симпсън с пръстен на Cartier с впечатляващ изумруд с тегло 19,77 карата и с гравираните думи „Ние сме наши сега“ („Отсега нататък принадлежим един на друг“).

Камъкът символизира надеждата и защитата на брака им, който предизвиква неодобрителна вълна по цял свят. Заставен да избира между монархията и любовта - кралят решава да абдикира британския трон. След 20 години Уолис връща пръстена на майсторите на Cartier, за да създаде нова рамка от жълто злато с диаманти.

В същата година Грейс Кели получава първия си пръстен - така наречената „панделка“ с разпръснати диаманти и рубини, който символизира приятелството.Именно той е видян от репортерите на пресконференцията организирана от принц Рение и американската актриса, за да информират света за годежа им.

Само месец по-късно, принцът на Монако представя на холивудската красавица платинен пръстен на Cartier с диамант, изрязан от смарагд, с тегло 3,34 карата.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser