Преминете към основното съдържание

Годежният пръстен на Кейт Мидълтън всъщност е принадлежал на принц Хари

Хари сам предлага на брат си емблематичния пръстен

Ако само всеки имаше зет, толкова мил като херцога на Съсекс! Работата е там, че по наследство прочутият сапфирен пръстен - любимото бижу на принцеса Даяна - първо отива при Хари и е пазен в ковчежето му. Но щом по-младият принц разбира за годежа на брат си, той предлага да му го даде за бъдещата му съпруга Кейт Мидълтън. Като се има предвид, че този пръстен е може би едно от най-емблематичните бижута в кралското семейство (с изключение на множеството диадеми), това е наистина невероятен и щедър жест.

Според Пол Бърел, бивш иконом и доверен човек на принцеса Даяна, принц Хари е наследил годежния пръстен на майка си, след като тя загина в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г. Пръстенът с 12-каратов овален син цейлонски сапфир, обиколен от 14 диаманта, е подарен на Даяна през 1981 г. от принц Чарлз като предложения за брак.

Бърел разказва, че именно принц Хари е предложил на брат си да поиска ръката на Кейт с известния годежен пръстен на майка им. „Хари му каза: Не би ли било подходящо, ако годеницата ти носи пръстена на мама? Тогава един ден този пръстен ще бъде на трона на Англия. ".

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser