Преминете към основното съдържание

Годините имат значение

И още от редакторското писмо в новия брой на списание ELLE, посветен на 75-годишнината от основаването му в Париж

© LAURA BELLO

Има една хубава българска поговорка: Не питай старило, питай патило! И все пак, годините имат значение. На 20 си мислех, че знам и мога всичко, но познавах света и живота предимно от книгите, филмите и историите от опита на другите. Осъзнах това някъде около 30-те, когато, изхождайки от собствения си опит, отново прекалено скромен, започнах да се съмнявам, че знам и мога всичко. На 40 забравих повече от половината знания и умения от времето, когато бях на 20, защото не всичко, което го пишат и казват другите, важи за мен. На 50… След няколко години ще проверя, но отсега знам, че ще бъде ново и различно.

© FERNANDO GOMEZ

Днешните деца живеят много по-динамично от нас, знаят много повече от нас, трупат много по-бързо собствен опит, но все пак си остават деца. За мъдростта няма дефинирана формула. Погледнете стареца на село, с набразденото лице. Вижте очите му – през тях едва ли са минали и половината от книгите в домашната ви библиотека, още по-малко пък технологичните иновации, с които новото поколение живее по дифолт, но въпреки това долавяте онази бликаща мъдрост, събирана парченце по парченце през дългите години назад, нали?

© NIHAT ODABASI

Мъдростта за мен не е формула, а съвкупност – от знания, грешки, успехи, опити, провали… В новия брой на сп. ELLE е. От 75-годишната история на списанието, което се превърна в институция и модел на подражание в над 45 страни по света, през мъдрия избор на Боряна Стробъл (едно момиче от Монтана, което стигна до най-иновативните компании в Америка, никога не забрави българските си корени и в момента търси млади таланти у нас и начини да подпомага устойчивата мода по света) до мъдрите съвети, които се помнят за цял живот.

На следващите страници е и опитът на Рут Колева с белезите от любов, буквално, и нейната лична кауза за борба с домашното насилие, както и малко известната история за жестокото убийство на „Пеперудите“ - сестрите Мирабал от Доминикана, което превръща 25 ноември в Международен ден за елиминиране на насилието срещу жени.

<p>Рут Колева</p>

Рут Колева

Ще си говорим още за старите приятели, които губим с годините, за женските стереотипи в Холивуд, които диктуват модата, за стайлинга като забавление, за времето на хоум офис, което може да подчиним в наша полза за здрава и красива кожа, за стреса от коронавируса, който е най-големият враг на косата. Ще намерим заедно вдъхновение за всяка възраст и всеки нов ден, защото животът е такъв, какъвто си го направим ние, по наша мярка и вкус, за да не съжаляваме един ден за пропиляното време… Защото не само годините, всяка минута и всеки миг имат значение!

Търсете новия брой на сп. ELLE с Боряна Стробъл на корицата!

Боряна Стробъл
Боряна Стробъл © LAURA BELLO
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser