Преминете към основното съдържание

Голи под слънцето!

Най-добрите нудистки плажове по света
Little Bannana Beach на гръцкия остров Скиатос
Little Bannana Beach на гръцкия остров Скиатос © Shutterstock

Немски нудисти обявиха наскоро, че голотата може да замени посещенията при психолог. Според тях, ако се чувствате напрегнати и стресирани, нудизмът ще подобри значително психичното ви здраве. А ако комбинирате това с прекрасна морска гледка и незабравима почивка, отмората ви е в кърпа вързана. Или по-скоро - развързана, защото на плажовете, които ви представяме, дрехите и банските са забранени.

Върху банана

Little Bannana Beach на гръцкия остров Скиатос е един от най-предпочитаните от нудистите по целия свят. Bannana Beach е система от три плажа, като най-популярен е най-малкият Little Bannana Beach. Името идва от жълтия цвят на пясъка и извитата форма на плажа, наподобяваща банан. На място се предлагат шезлонги и чадъри, които може да наемете за деня, има и малка и не много скъпа таверна.

Orient Beach е прекрасен, в сравнително изолирана част на Сейнт Мартин в Карибрско море. Плажът е част от голям курорт, предназначен само за нудисти – Club Orient. Намира се в лагуна със спокойна и много чиста вода.

Раят на звездите

Plage de Tahiti в Сен Тропе е уникално място! Изключително красиво, то събира доста знаменитости, почитатели на нудизма КАТО КОЙ НАПРИМЕР???. Не забравяйте обаче да оставите фотоапарата си вкъщи, защото там снимането е забранено.

Идеалният

Clifton Beach в Южна Африка е идеален, тъй като се намира зад естествени дюни, които предпазват любителите на голотата от воайори. Плажът е разположен на четири залива, спиращи силния вятър.

© Shutterstock, Clifton Beach в Южна Африка

Топлес портрет

Little Beach в Мауи, Хавай, е известен със своя художник Д-р Лейжър. Вече 10 години той обикаля плажа и рисува нудистите, които се излежават там.

Сред птиците

Докато се излежавате на Wreck Beach във Ванкувър, Канада, над вас ще прелитат орли, кълвачи, сини рибарчета, папагали и сини чапли. Те идват от близката гора в търсене на риба. Освен досег до природата, там можете да опитате органични плодови сокове или бургери от биволско месо.

© Shutterstock, Beach във Ванкувър, Канада

На роден пясък

България не може да се похвали с истински нудистки плажове, въпреки че си имаме нуди организация. Все пак един от най-предпочитаните от любителите на голотата е „Панорама“ след Златни пясъци, където има и нуди бар. Други подобни плажове у нас има на къмпингите „Каваци“, „Смокиня“, също така Кара Дере, Иракли, Камчия...

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser