Преминете към основното съдържание

Гост блогър: Цвети и нейният разказ за Сицилия

7 задължителни неща, които трябва да направите в това пленяващо място
© cvetybaby.com

Лятото наближава и е време да изберем дестинация за почивка, а и да сме подготвени подобаващо за нея, разбира се. Днес предложението ми е Островна Италия, а именно остров Сицилия. Когато чуем Сицилия веднага правим асоциация с мафията, от филмите, които сме гледали. Но всъщност тя е далеч повече от това, както самият Гьоте е казал при пътуването си до Италия - „Без Сицилия Италия не би имала душа. Сицилия е ключът към всичко“. Когато пътувам до някое ново място, винаги се стремя да разуча на какво точно да обърна внимание – кои градове да посетя, кои забележителности да видя, каква вкуснотия да опитам. Сицилия е изключително пленяващо място, може да ви предложи гледки, които няма къде другаде да видите, а и е прекрасен избор за семейна почивка.

Ето и моите 7 задължителни неща, които да направим при посещението й:

1. Преди да пътувате, направете проучване на хотелите и местата за преспиване. Изберете хубав хотел, който да има собствен плаж и добра локация. В Сицилия за предпочитане е да бъде затворен комплекс. Той е идеално място както за двойка, така и за семейство с деца.

© cvetybaby.com

2. Посетете вулкана Етна – действащ вулкан. Най-запомнящата се гледка от острова. Място различно от всичко друго. Нещо, което задължително трябва да се види, защото не може да бъде описано с думи.

© cvetybaby.com

3. Tаормина е един прекрасен крайбрежен град, който предлага живописни и спиращи дъха гледки. Прекрасно място за отдих и пътуване с яхта, посещавано от много популярни личности.

© cvetybaby.com

4. Сиракуза е град пълен с история и всякакви културни забележителности. Няма как да отидете в Сицилия и да не го посетите. Сърцето на града е Ортиджа, основана от гръцки колонизатори.

© cvetybaby.com

5. Ното – град, в който може да се насладите на пленяващата красота на късния барок. Известен с многжеството си дворци, църкви и манастири. Най-забележителна е кадетрадала “ Сан Николо”.

© cvetybaby.com

6. Храната – нещо, заради което задължително трябва да отидете до Сицилия. Освен класическите италиански ястия, които всеки от нас познава – тук някои от тях са се родили, като паста ала Норма, сицилинската пица, песто, бриош със сладолед, каноли, гранита и много други, за които може да прочетете ТУК

© cvetybaby.com

7. С храната върви и хубавото вино, а сицилианското не е за изпускане. Пътувайки из Сицилия няма как да не забележите огромните, преминаващи отвъд погледа, лозови масиви с традиционните сортове Неро Д’авола, Инзолиа и много, много други.

© cvetybaby.com

Bon voyage!

© cvetybaby.com

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser