Преминете към основното съдържание

Гост блогърите Ирен Дикова и Елена Миланова: Бялата тениска е новата "little black dress"

С каквото и да я съчетаете, бялата тениска е като бяло платно - нужно е само малко вдъхновение и няколко довършителни щрихи, за да да направят визия ви повече от запомняща се

Какво свързва The Blonde Stars girls, освен русите им коси?!?! Естествено, че любовта към бялата тениска! На въпроса: „Какво ще облечем днес?“, винаги имаме отговор – „Ами, бяла тениска“.

Тя е универсална, тя е модерна, тя е удобна и е must have дреха във всеки гардероб. Големият избор на пазара предлага различни материи и кройки, за да задоволи максимално капризите на всяка fashion victim. Ние например почти всеки път, когато пазаруваме добавяме по още една бройка към колекцията.

Колкото до нейната история, тя започва още през 19 в. и се носи като бельо. По- късно през 50-те години на XX век тениската се затвърждава като модерна и самостоятелна горна дреха. Още по-голям тласък за това дава и знаменития филм на Марлон Брандо – „Трамвай „Желание““ (излязъл на екран през 1951 г.). През 60-те и 70-те години с развитието на технологиите и навлизането на ситопечата, тениските, освен моден артикул, се превръщат и в носител на социални възгледи и политически страсти. Популярността на тениските се засилва още повече от рок бандите, които започват да брандират и продават тениски с различни слогани и изображения от своите концерти.

Можете да носите „Нейно Величество“ по всякакви поводи. Тя е новата little black dress и дори световни дизайнери оцениха подобаващо нейната роля като я качиха на модния подиум. Виждаме я във всякакви комбинации – с бели кецове и дънки, с костюм и оксфорд обувка, а дори и за вечерно парти в комбинация с класическа стилето обувка. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser