Преминете към основното съдържание

Гост блогърът Ариана: 6 съвета как да откриете стила си

Как, с какво или от къде да започнете
© arianageorgieva.wordpress.com

Сигурно всеки от вас е попадал в ситуацията „нямам какво да облека“, не се чувствате добре в дрехите си или искате да излезете от комфортната си зона, но просто да не знаете как, с какво или от къде да започнете.

1. Черпете вдъхновение от социалните мрежи (мои любимци са Pinterest и Instagram), български и чужди модни блогове, така ще откриете какво ви харесва и какво не, нови начини как да съчетаете дрехите, които вече имате. Дори преминаващите хора на улицата са страхотно вдъхновение, седнете на една пейка с чаша кафе и просто ги наблюдавайте!

Разнообразете изцяло черния аутфит като добавите цвят.

2. Трябва да се чувствате комфортно! Правете малки промени в стила си като добавяте нови артикули постепенно. Така ще пропуснете чувството на дискомфорт и неувереност. И не забравайте! Не купувайте нещо, само защото е красиво.  

Деним върху деним е отдавна наложил се тренд, който е много практичен за ежедневието.

3. Не се страхувайте да експериментирате! Излезте по магазините с приятелка, която има различен от вашия вкус, тя ще ви даде съвети как да съчетаете дрехите си по нов начин, за който не бихте се досетили сами или мислите, че няма да ви стои добре. Вземете куп дрехи и пробвайте различни модели и комбинации на десени и материи, с които по принцип не бихте рискували.

Топовете с голи рамене са не само актуални, но и изключително женствени.

4. Не следвайте сляпо модните тенденции! Изберете кои трендове най-много ви харесват и ги приобщете към гардероба си. Нека личният ви стил не остава на заден план. 

Бялата риза е отличен пример за дреха, с която никога няма да сгрешите.

5. Купувайте дрехи, които може да носите с останалите си дрехи! Звучи глупаво, но много жени правят тази грешка – купуват дреха, която много им харесва в магазина, стои им страхотно, но нямат с какво да я съчетаят. Така изпадат пред дилемата – дали да си купят нови обувки, чанта, палто и тн., за да си ходят с новата придобивка или да я забутат в дъното на гардероба.  

6. Разчистете гардероба си! Прегледайте детайлно всичко налично и оставете само тези дрехи, които носите и съвпадат със стила ви. А тези, които не са носени повече от година – дарете, подарете на роднина/приятел или продайте.   

Още съвети от Ариана може да прочетете на arianageorgieva.wordpress.com.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser