Преминете към основното съдържание

Гост блогърът Ванина: За колите, силните жени и чантите

Или защо преди години са казвали, че „човек купува Ролс-Ройс на съпругата си, а Делаж – на своята любовница“

Доскоро за мен името Delage будеше асоциация с красиви френски чанти. При последното си пътуване за Седмицата на модата открих, че това име носи историята на един друг свят, вълнуващ, вдъхновяващ и смел, тръгнал от една мечта и стремеж за свързване на технологичния гений с перфектния дизайн и света на лукса.

Годината е 1905, а Луи Делаж създава едноименната компания за състезателни автомобили. Колите участват в престижни състезания и печелят не само със своите технически показатели и иновативен подход, но и с красотата на дизайна и изработката. 20-те и 30-те години на миналия век се превръщат в Златните години за Delage, който символизира свободата, еманципацията и непреходния стил.

По ред причини, производството на тези автомобили спира в средата на миналия век. Те се превръщат в колекционерска рядкост, а духът им се пренася в сектора на луксозните кожени аксесоари. Неслучайно, имената на различните модели чанти са посветени на тези дръзки жени-посланици на марката и притежателки на такива впечатляващи автомобили. (Сред тях е била и самата Жозефин Бейкър).

Ванина Ханджийска

Вдъхновение от технологичното чудо в автомобилната индустрия, както и от стила Арт Деко

Модата може да е ефемерна, но стилът и красотата са отвъд времето, според създателите на чантите Delage. Така елегантността на автомобила живее в годините, пресъздадена в дизайна, духа и естетиката на луксозните чанти, които носят посланията на един стилен живот.

Днес, наследниците на марката развиват и посвещават своите колекции на женитe, Вдъхновени от традицията на красивите автомобили, те създават френска елегантност и радост от живота, неподвластни на времето. Всеки сезон дизайнерите на марката определят нови цветове, които са уникални, разработени ексклузивно за бранда.

Препратки от автомобила към чантата:

- Формата на радиатора, патентована от Луи Делаж през 1907г.

- Кожените седалки на автомобила със специфичното обшиване на тапицерията

- Червеното на Delage, което неизменно присъства във вътрешността на всяка чанта

Още от Ванина може да прочетете на styleinspiratrice.com.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser