Преминете към основното съдържание

Гост блогърът Мони: За ИДЕАЛНАТА жена

Как бихте описали жената мечта?
© iStock

Бързам да отговоря на всички, които вече са си задавали въпроса: Ама то идеална жена съществува ли? Е, аз не вярвам, че под каквато и да било форма може да съществува нещо идеално в природата и това, бих казал, му е интересното на живота. Но прецених, че на мен нищо не би ми струвало да развихря въображението си, да се напъна и да дам всичко от себе си в името на едно описание на жената мечта. Търсенето на перфектната половинка такава, каквато е измислена от сценаристите на романтични филми обаче винаги води до разочарование. Това така или иначе не означава, че човек не трябва да я търси. Все пак луд умора няма. Но, кои са онези качества и умения, които според мен жената трябва да притежава, за да може да се осъществи заедност и след първоначалната истерия, която обикновено обзема нововлюбените.

ТЯ Е САМОСТОЯТЕЛНА – Или с други думи казано: Може и без мен, но предпочита да сме заедно. Всякакви взаимоотношения от рода на “като дупе и гащи” са ми крайно непонятни. Нормално е всеки да има своите интереси и те да не съвпадат изцяло с тези на другия. Това не важи разбира се за непреодолимите различия, които се оказват основание за повечето разводи. Когато жената е достатъчно уверена в себе си и има доверие в партньора си, тя никога няма да търси единствено у него спасение от нещастието и лошото си настроение, защото тя също си има своите хобита и приятелска среда.

ТЯ МОЖЕ ДА ЦЕЛУВА – Сексът е станал толкова достъпен и евтин, че не виждам вече къде му е предизвикателството да си поискаш и да ти се даде. Но това не пречи той да продължава да продава и да е повод за всевъзможни житейски драми. Дали обаче сексът може да е единственото условие за добри взаимоотношения (или по-скоро сношения) между мъжа и жената? За известен период от време може би да. И то в самото начало на връзката, когато любовта все още е сляпа. След това на помощ идва и целувката. Все още не съм чул някой мъж да си е платил за една изпепеляваща целувка. Разбираемо е, тъй като целувката е изключително интимен акт. Тя може да обясни много по-добре отношението на една жена към мъжа отколкото секса.

ТЯ Е ЖЕНСТВЕНА – На някои жени им трябва просто един мустак и по никакъв начин няма да се различават от мъжете. Тъй като другите мъжки белези никак не са им чужди. Може би съм твърде консервативен, но според мен една жена трябва да бъде преди всичко Жена. Тя е тази на която и е заложено да бъде крехка, нежна и обичаща.

ТЯ Е ОБИЧАЩА – Всеки е страдал, бил е лъган и подвеждан в живота си. Това със сигурност оставя рана, която след време заздравява, но белега за съжаление си остава. Дали това е причината хората да стават по-недоверчиви и пестеливи във взаимоотношенията си с другите, не знам. Но знам, че това със сигурност пречи на любовта. И това е нещото, което бих искал най-малко да ми се случва в интимните ми взаимоотношения. Да се обича не е страшно, особено когато си с правилния човек.

Има още известно количество умения, с които жената би затвърдила позицията си на жена мечта:

Тя обожава да мие чинии и чисти.

Прането и е сбъдната мечта.

Знае всички рецепти на Джейми Оливър.

Няма търпение да стане сутрин преди теб и да ти направи закуска.

Никога не би пропуснала възможността да купи билети за концерта на любимата ти банда.

Иска да имате много деца.

Притежава майчински инстинкт.

Да, знам. Тази комбинация от умения наистина е невъзможна и е нещо като обявите за работа, в които се търсят току що завършили студенти с десет годишен опит на подобна позиция, три езика и желание да работят без пари.

Накъде върви светът, се питам аз? А от там и накъде вървят взаимоотношенията между мъжа и жената? Ако се доверим на новинарските емисии, със сигурност светът се е запътил към гибел. Така че, радвайте се на последните що годе приятни мигове на земята. Но, взаимоотношенията... За тях си мисля, че все още има някакъв шанс да бъдат спасени преди да ги опорочим напълно.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser