Преминете към основното съдържание

Град #1 в Европа за ценителите на барока

Вижте дестинацията, попаднала в топ градовете за туризъм от нашия континент! Защо си заслужава да я посетите тъкмо през 2018 година?
Антверпен е магнит за любителите на модата, изкуството, нощния живот...
Антверпен е магнит за любителите на модата, изкуството, нощния живот... © iStock

Навремето най-големият град в Северна Европа, днес Антверпен е все още най-голямото пристанище на Белгия. Неофициалната столица на Фландрия е магнит за любителите на модата, изкуството, нощния живот и диамантите (все пак, говорим за диамантената столица на света).

Освен че е пълна с исторически богатства, тя е и дом на ценно творчество. И тази година показва своите арт достойнства с празник на барока, вдъхновен от най-известния жител на града – Рубенс!

Събитията през 2018

Фестивалът Antwerp Baroque 2018 започва на 1 юни, за да ще ви срещне с фламандски майстори и да ви въвлече в паради, концерти, улично изкуство, мултимедийни представления и семинари.

Преди това, в началото на март, Антверпен е домакин най-голямото в света дръм енд бейс и дъбстеп парти – на ежегодния фестивал Rampage.

На 16 февруари пък посреща Imagine Dragons, на 27 – Kendrick Lamar, на 12 май – оригиналния бенд на Елвис Пресли, а на 11 юни става част от световното турне на Foo Fighters.

Оценката на туристите

Подреждането е на туристическия сайт Lonely Planet и се осъществява със съдействието на опитни пътешественици от цял свят.

В класацията на Lonely Planet Антверпен е на 6-о място. „Градът, особено край старите докове, е прелестна смесица от барове, ресторантчета и архитектурни находки“, обосновават се експертите.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser