Преминете към основното съдържание

Градът на светлините: Куала Лумпур

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: iStock

Куала Лумпур комбинира културно наследство и модерна архитектура. „Столицата на светлините“ си заслужава да се погледне от най-високата си точка. Това са кулите „Петронас“, 88-етажни небостъргачи, с височина 451,9 метра. Отличават се не само с височината си, но и със сложната си конструкция. Площта на сградата е 213 750 метра, което се равнява на 48 футболни игрища.

Съветваме ви да започнете разходката си от самия център, при най-старата джамия Masjid Wilayah, която се намира точно на пресечната точка на реките Кланг и Гомбак. В централната част е разположено и езерото Путраджая. То разполага с 38-километрова брегова линия, голяма част от която е украсена с градини, зелени поляни и велосипедни алеи. Ботаническата градина ще ви плени със стотици тропически растения. Добре дошли в света на дивата екзотика!

Не пропускайте и храмът в пещерите Бату, посветен на бога на войната – Муруган. Пред самите стълби се издига и неговата статуя, висока цели 42,70 метра, което я прави най-високата статуя в света. Ако все още не сте били там, може да я откриете в галерията ни.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser