Преминете към основното съдържание

Грешки при избора на бельо, които вероятно всички правим

Изборът на правилното бельо е изключително важен не само за самочувствието ни, но и за здравето ни.

Не носите памук

Може да не е най-секси изборът, но е най-здравословното. Копринените и синтетичните тъкани не „дишат“, което увеличава риска от задържане на влага и предпоставя възникването на гъбични инфекции.

Носите прашки

Ако в задната част на бикините ви попадне малко количество бактерии – например ешерихия коли, която е най-често срещаната бактерия в дебелото черво – и сте физически активни, те може да се придвижат напред към влагалището ви.

Не носите точния размер

Носенето на прекалено тесни дрехи в която и да е област на тялото може да доведе до триене и дразнене. Носенето на бельо, което ограничава свободата на движенията, може да доведе до увеличаване на влагата и до гъбични инфекции.

Тренирате с неподходящо бельо

Носенето на неподходящо бельо, когато тренирате, може да причини много повече от дискомфорт – може да ви докара здравословни проблеми. Носенето на бельо, което е прекалено стегнато или е изработено от материал, който не диша добре или не попива потта, може да доведе до инфекция. Бактериите се размножават в среда, която е тъмна, влажна и топла.

Не сменяте бельото си след тренировка

Макар че вероятно няма да ви причини вътрешна инфекция, не е необичайно жените да получат интертриго (подсичане) в областта на слабините, което обикновено е придружено с обрив. Обичайно се предизвиква от влага и триене и затова обличането на сух чифт бельо след тренировка може да допринесе много за предпазването от това неудобно състояние.

Сушите бельото си в сушилнята

Особено ако бельото е памучно, хвърлянето му в сушилнята по същество е смъртна присъда. Топлината разгражда тъканите, което означава, че ластикът в бельото ви ще е увиснал, преди да се усетите.

Перете го с грешен препарат

Материята на бельото ви може да не изисква специални препарати, но влагалището ви може да има различно мнение по въпроса. Причина номер едно за контактния дерматит е вашият препарат за пране. Тъканите, с които бельото ви влиза в контакт, са много по-чувствителни от лактите ви. Добре е да изберете хипоалергенен препарат – или поне да перете с такъв, който не е силно ароматизиран.

Носите прекалено тънко бельо

Впитото бельо, очертаващо интимните ви части – това навярно е нещо, което бихте искали да избегнете. Тогава избирайте по-дебели тъкани, тъй като те по-трудно биха се преместили на нежелани места.

Не изучавате петната

Въпреки че е нормално да откривате от време на време петна от секрет по бельото си, всъщност е доста важно да не ги пренебрегвате, защото те може да са показателни и за проблем. „Нормалното“ е различно за всеки. Често чисто бялото отделяне не е притеснително, но ако имате миризлив секрет или забележите кръв извън дните на менструацията ви, трябва да се консултирате с лекар.

Не купувате ново

Носите ли едни и същи бикини, докато буквално не се разпаднат? Това е грешно по няколко причини. Тези стари бикини не само не изглеждат добре, но могат и да причинят проблеми. След като ластикът се разхлаби те не стоят фиксирани на мястото си и така причиняват допълнително триене и разместване, е време да ги изхвърлите.

Разберете кое е добро за вас

Важно е да избирате бельо, в което се чувствате толкова добре, колкото и изглежда. Макар че може би е разумно да кажете сбогом на прашките, със сигурност има още много възможности, които изглеждат и се усещат страхотно и не са вредни за вашето здраве.

Още по етикети

бельо , прашки
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser