Преминете към основното съдържание

Грешките в облеклото, които състаряват една жена

Има няколко тънкости, които помагат да изглеждате перфектно, без значение от това на колко години сте
© iStock

Често повечето жени се фокусират главно в това да имат добре поддържана коса и прическа, да ползват скъпа козметика, която да прикрива белезите на годините им, в комбинация с покриващ фон дьо тен и сенки. Но и грешният подбор при дрехите крие голям риск да ви състари, без значение на каква възраст сте. За това има няколко тънкости и съвета, които, ако се вслушате в тях ще можете да избегнете често срещаните грешки в стайлинга:

1. Съобразете дължината на роклята с тялото си

Изкючително често срещан проблем е, че жените, които искат да прикрият възрастта си залагат на максимална дължина и свободнопадащ модел рокля, която да скрие бедрата и коремната област. Този вариант обаче ще ви накара да изглеждате по-закръглени и старомодни. За това ви препоръчваме да се спрете на миди полата, стигаща до прасеца. Съчетайте я с ефирна лятна риза със широк ръкав и по-този начин ще се сдобиете с тренди визия, прикриваща вашите недостатъци.

2. Редуцирайте използването на черния цвят 

Макар да е знаем, че това в цвета, любим на много жени, с който прикриват недостатъците си и който издължава фигурата, черното не винаги е най-добрият избор. С напредването на годините, човешката кожа избледнява. За това трябва да внимавате при изцяло черна визия. По този начин може да създадете прекалено силен контраст, който да подчертае фините линии и тъмните сенки под очите ви.

3. По-малко памучни дрехи

Веднага ще си задете въпроса: Защо? Това е естествена материя, която носи необходимия комфорт и в която всеки се чувства добре. Да, но за съжаление памучните платове очертават проблемните области. Това е материя, която във времето има склонността да се свива, което да допринесе още повече за нежеланите очертания по тялото ви. Препоръчваме ви други естествени материи, като коприна. Тя също ще ви подсигури прохлада и комфорт и същевременно с това няма да извади на показ недостатъците ви. 

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser