Преминете към основното съдържание

Грим за кафяви очи: стъпка по стъпка

През последните години гримирането се превърна в изкуство. А за да създадете изкуство, трябва да се съобразите с няколко основни принципа

Вижте какъв грим да изберете, ако имате кафяви очи – стъпка по стъпка:

1. Избор на нюанс

Ако имате кафяви очи, за вас са подходящи сенки в земни и натурални тонове. За вечерен грим, заложете на сенки в лилави, яркосини или металически цветове.

2. Основа

За да създадете истинско изкуство, ви трябва основа. Същото правило важи и за грима. Нанесете сенки за очи в цвят, възможно най-близък до този на кожата. Използвайте широка четка, с която да ги разнесете върху целия клепач, и така да го превърнете в перфектно платно за нанасяне на останалия грим.

3. Нанасяне на сенки

След основата е време за избрания от вас нюанс сенки. Нанасяйте продукта с остра четка и от външния към вътрешния ъгъл на клепача, като спрете по средата. Повторете този процес и в основата на миглите. След това с широка четка разнесете добре сенките за красив краен резултат.


КАК ДА ПОСТИГНЕМ ВИЗИЯТА "ГРИМ БЕЗ ГРИМ"?


4. Хайлайтър

За да подчертаете очите си допълнително, с широка четка нанесете хайлайтър под веждите. Можете да използвате малко от него и във вътрешните ъгли на очите, за да направите погледа по-отворен.

5. Очна линия

Нанесете прецизно очна линия в основата на миглите от вътрешния към външния край, като в края на клепача продължите линията малко нагоре.

6. Спирала

Като финален щрих нанесете подходяща спирала върху миглите. Не използвайте твърде голямо количество туш - два пласта са напълно достатъчни за безупречен резултат.

Още по етикети

очи , грим , L'Oreal Paris
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser