Преминете към основното съдържание

Гримьорката на ELLE с награда „Златна игла“

На стилна церемония бяха отличени най-добрите модни творци за годината
Елиза Попова, Марина Младенова, Габриела Колева и проф. Любомир Стойков
Елиза Попова, Марина Младенова, Габриела Колева и проф. Любомир Стойков © Хайлайф / От игла до конец

Академията за мода присъди Годишните награди „Златна игла 2018“ на официална церемония и гала-спектакъл на 14 март в „Рамада София Хотел“.

Най-авторитетната награда за мода в България получиха: Иван Донев – „Дизайнер на годината”, Елена Златева – „Най-добър млад дизайнер”.

©  Хайлайф / От игла до конец, Дилян Марков е моден фотограф за 2018-та

Гримьорката на ELLE Марина Младенова получи наградата за "Моден гримьор”, а Дилян Марков, който е правил някои от най-добрите корици и фото-проекти на ELLE България, като "Малка черна ро(к)ля" с Теодора Духовникова, взе наградата за „Моден фотограф”.

По традиция победителите са номинирани от експертно жури, включващо най-компетентни модни и лайфстайл журналисти у нас от печатните и електронните медии с председател проф. Любомир Стойков.

След церемонията всеки от наградените със „Златна игла 2018“ имаше индивидуално представяне.

©  Хайлайф / От игла до конец, Марина Младенова – моден гримьор за 2018-та с част от моделите с неин грим.

Марина Младенова представи иновативен подход в съвременния макиаж с колекция: “Геометрична абстракция в грим” 2018 подчинена на последните тенденции в модната стилистика.

Дилян Марков, представи пърформънс, подготвен специално за церемонията, с десет свои избрани фотографии и импровизирана фотосесия в центъра, на която беше модната скица. За него смисълът да прави фотография, е: „тя да докосва душата на хората”.

© Антон Марков / От игла до конец, Част от пърформънса на Дилян Марков

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser