Преминете към основното съдържание

Гримът в края на лятото

Дайте воля на фантазията си и нека лятното настроение се задържи още дълго край вас

В края на лятото ни се иска да задържим поне още малко усещането за безгрижност от дните, прекарани на плажа или край басейна. Бронзовият загар ни прави да изглеждаме свежи, а добре подбраната козметика ще ни помогне да запазим лятното си настроение.

Започвайки от основата, отделете си време, за да прецените кой точно нюанс е подходящ за потъмнялата ви кожа. Като цяло през лятото спокойно можете да се откажете от фон дьо тена, още повече, че в горещите дни и вечери той може да се разтече и да развали визията ви. В краен случай използвайте лек тониращ крем за изравняване на тена.

Кожата ви е приятно загоряла и точно сега безпроблемно можете да посегнете към бронзиращите продукти, за да подсилите ефекта на тена. Изберете пудра със светлоотразяващи частици, както за деня, така и за вечерно излизане. Хайлайтерът пък ще придаде сияние на кожата на лицето и шията. Ако изберете течен вариант, използвайте пръстите си и действайте бързо, за да разнесете продукта равномерно и без петна.

При грима на очите можете да развихрите фантазията си из цялата палитра от багри – от неонови и ярки до нюд. Изборът ви зависи от ефекта, който искате да постигнете.

Обърнете внимание на миглите – при тях също може да използвате спирали в различен цвят. Препоръчваме ви да се спрете на водоустойчив вариант.

Акценът, разбира се, е на устните. Червилото и бляскавият глос не са подходящи за плажен грим, но в града или за вечерни събития спокойно можете да заложите на ярък цвят. Бронзовата кожа не обича пастелните устни, така че смело нанесете червено или ярко розово и бъдете особено внимателни с кафявите нюанси. През деня може да използвате балсам за устни или червило в нюд вариант.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser