Преминете към основното съдържание

Хидратирайте кожата през есента само в 4 стъпки

В края на лятото обикновено усещаме кожата си суха и загрубяла от слънцето и вятъра. Редом с другите предизвикателства на преходния сезон е важно да се погрижим за деликатната бариера, която ни предпазва от екстремни температури и вредни ултравиолетови лъчи, от вируси и паразити, поддържа обмена на водния баланс в организма, помага ни да възприемаме околния свят, но и ни представя пред останалите.

Есента е труден период за кожата – след продължителното излагане на слънце кожата става по-суха, чувствителна, дехидратира се, губи еластичността си. Появяват се пигментни петна, спукани капиляри, допълнителни бръчки. За да се регенерира и за да се подготви за предстоящата зима, тя се нуждае от специални и адекватни грижи: почистване, овлажняване и подхранване.

Хидратацията е съществена предпоставка за здрава кожа

Има ли начин тонусът и влагата в кожата да се възстановят за кратко време и тя да изглежда мека и сияйна отново? Съществува ли технология, която може да осигури дълготрайно овлажняване?

Активна хидратация на кожата в 4 стъпки

Кожата ни се нуждае от всекидневна грижа и адекватна хидратация, за да е красива и здрава, а също така и да изпълнява добре основните си функции (защитна, сетивна, терморегулаторна и др.).

Интензивната хидратация може:

 • да забави процеса на стареене на кожата;
 • да подобри външния вид на кожата;
 • да помогне за освобождаване от токсини;
 • да подпомогне борбата с акнето и омазняването.
 • Факторите от околната среда – прекомерно излагане на слънце, вятър, студ, климатиците, както и липсата на сън и стресът слагат негативен отпечатък върху кожата. Те у вреждат сцеплението на кератиноцитите и кожната бариера, което позволява на влагата да излезе. В резултат на това кожата се дехидратира, загрубява, губи своята еластичност и свежест. Появяват се първите фини бръчици.

  В аптеките и дрогериите вече е налична новата серия за хидратация Neutrogena® Hydro Boost. Чрез иновативната технология Hyaluronic Gel Matrix здравословният хидробаланс се възобновява незабавно. Формулата създава „хидратационно депо“, от което влагата непрекъснато се отделя до кожните клетки, като ги поддържа хидратирани.

  Дневна грижа за активна хидратация на кожата на лицето Neutrogena Hydro Boost® с хиалуронова киселина:

  1-ва стъпка – Подготовка - Hydro Boost® мицеларна вода с тройно действие;

  2-ра стъпка – UV защита - Hydro Boost® крем за защита в града – SPF 25;

  3-та стъпка – Хидратация - Hydro Boost® крем за лице за всеки тип кожа:

  4-та стъпка – Околоочен контур - Hydro Boost® Крем-гел за околоочен контур за свеж и сияен вид.

  Научете повече за продуктите на https://www.neutrogena.bg

  messages.loading
  Горе
  ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser