Преминете към основното съдържание

Грижете се правилно за бижутата

Благодарение на тези съвети любимите ви украшения ще ви радват дълги години

Правилната инвестиция в бижута винаги се изплаща както финансово, така и емоционално: със сигурност всеки екземпляр от вашата лична колекция има отделна история, достойна да бъде разказана. Нещата, които са скъпи за сърцето ни (и не само него), заслужават да бъдат третирани внимателно: с подходяща грижа им се гарантира статутът на семейни реликви, а вашите правнуци ще наследят впечатляваща колекция

Избърсвайте бижутата редовно

С течение на времето всеки метал може да избледнее, затова препоръчваме редовно да почиствате сребърни и златни бижута със суха памучна или велурена кърпа, за да възстановите блясъка. Подходящи са и мека четка за зъби, навлажнена с топла вода и бебешки сапун.

Сваляйте бижутата по време на физическа активност

От всяко грубо механично въздействие металната част на бижутата ви може да се надраска или дори да се деформира, а върху камъните ще се появят пукнатини и стружки, така че не забравяйте да свалите бижутата преди тренировки и други физически дейности.

Не забравяйте да сваляте колиета, обеци, гривни и пръстени, когато влизате в банята или отивате на солариума, защото високата температура може да ги увреди.

Избягвайте контакт с битова химия и козметика.

Когато козметичните и домакински почистващи препарати влизат в контакт с бижута, е възможна появата на петна, промяна в цвета и увреждане на металната повърхност поради окисляване. Това може да се случи и при продължително взаимодействие с фон дьо тен, лосион за тен, парфюм и други козметични продукти.

Специална грижа за бижута с перли и естествени камъни

Бижутата с перли и естествени камъни се съхраняват най-добре на място, на което няма пряка слънчева светлина - така те ще запазят своя цвят и блясък. Освен ултравиолетовите лъчи, за тези бижута е вредна и морската вода. Затова, когато отивате на плаж, ги оставете в сейфа в хотелската стая. Ако обаче предпочитате да не се разделяте с тях, след къпане ги изплакнете със чиста вода и хубаво ги подсушете.

Съхранявайте бижута в кутия

Най-добре е да съхранявате бижутата в индивидуални кутии или в специален калъф - обеците се поставят в специално предвидените за това отвори, пръстените се „нанизват“ на мека поставка, колиетата се прибират в специални джобове, за да се избегнат гънки и възли.

Още по етикети

бижута , перли , злато
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser